Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesine ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, emekli ikramiyesinde artış yapılmasının gündemde olmadığı açıkladı. Bilgin, ikramiyelerin 28-29 Nisan'da yatırılacağını kaydetti. Asgari ücrete ek zam tartışmalarına da bir kez daha kapıyı kapatan Bilgin, "Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz" dedi.

Bakan Bilgin: Emekli ikramiyesinde artış yapılması gündemimizde yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinde artış yapılmasının gündemlerinde olmadığı söyledi. İkramiyelerin 28-29 Nisan'da ödeneceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, NTV'de Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Emekli ikramiyelerine ve zam beklentilerine ilişkin konuşan Bilgin, "Bayram ikramiyesinde artış yapılması gündemimizde yok. Bayramdan önce 28-29 Nisan'da ödemeler 1100 lira olarak ödenecek" dedi. Bilgin, şunları söyledi: "Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan'da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere 1100 lira ödenecek. Ödeme tutarı her zaman değerlendirilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirebileceği şeyler olabilir. Şu andaki gündemde artış yok. Enflasyona ayarlı bir şey yok. Eşel artış enflasyon sarmalına düşürecek olaylara yol açar. Tüm dünyanın gündeminde enflasyonu yok etme amacı varken, hiper enflasyon tehlikesini çağırıştıracak söylemleri doğru bulmuyorum."

ASGARİ ÜCRETE ZAM BEKLENTİSİ: POPÜLİST TALEPLERE KAYMAMAMIZ LAZIM

Asgari ücrette beklenen ek zamma ilişkin de konuşan Bilgin, "Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz" diye konuştu.

'3600 EK GÖSTERGE YIL SONUNDA MECLİS'TEN ÇIKAR'

3600 ek göstergeye ilişkin yasal düzenlemenin bu yıl Meclis'e geleceğini kaydeden Bilgin, “Bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum. Mevcut maaşa çok yansımıyor ama emeklilikte çok yararlı” ifadelerini kullandı.

Bilgin, şunları söyledi: "Biz Mayıs'ta 3600 ek gösterge için nihai çalışmamızı bitiririz, Cumhurbaşkanımıza takdim ederiz, görüşülür, konuşulur, sonraki aşama Meclis'tir. Bu yıl içinde tamamlarız, Meclis'in çalışma düzenine göre hangi zaman uygulamaya sokarsak bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diyebiliyorum. 4 hizmet kolu esas ama bazı statü gruplarının da toplumsal adaleti güçlendirmek için bazı grupları da bu kapsam içine alacağız. 4 grubun esas olan onlar, onların yanında bazı statüler var. Kamuda çalışan avukatlar mesela, göstergeleri 3000. Benzeri gruplar var. Statüleri itibarıyla 3000. Öğretmenlere 3600 vereceğiz. İl milli eğitim müdürü 3600. Olmaz bunu değiştirmemiz lazım. İl müftüsünü değiştirmemiz lazım. Dini görevlilere 3600 veriyorsak müftüyle farklılaştırmak lazım. Adalet duygusunu korumamız lazım."

'EYT GÜNDEMİMİZDE YOK'

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) ile ilgili bir çalışmalara ilişkin soruyu da yanıtlatan Bilgin, "Bu tartışmaları bazen Meclis'te de yapıyoruz. Siyasetçilerin bu açıklamaları yapması doğal bir şey. Şu anda gündemimizde bu yok" dedi.