Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT düzenlemesinde son aşamaya gelindiğini açıkladı. Asgari ücrete yapılacak yeni zammın Aralık ayında değerlendirileceğini hatırlatan Bilgin, "Enflasyonun etkisini, tahribatını dikkate alarak yeni bir değerlendirme sonucunda kararımızı açıklayacağız" ifadelerini kullandı. Bilgin ayrıca, vergi dilimleriyle ilgili de bir düzenleme yapacaklarını kaydetti.

Bakan Bilgin: EYT sorununda çözüm aşamasına geldik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yapılan düzenlemeye ilişkin son durm hakkında bilgi verdi. Bilgin, "EYT sorunu emeklilikle ilgili bir sorun, yaşla ilgili bir problemdi. Emeklilik yaşının yükseltilmesiyle ilgili problemdi, çözüm aşamasına geldik. Onunla ilgili dosyayı tamamladığımızda kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRETTE ARALIK ZAMMI

Asgari ücrete yapılacak yeni zamma ilişkin konuşan Bilgin, bir kez daha enfşasyon mesajı verdi. Bilgin, "Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun etkisini, tahribatını dikkate alarak yeni bir değerlendirme sonucunda kararımızı açıklayacağız'' ifadelerini kullandı.

Bilgin, daha önce yaptığı açıklamalarda, EYT düzenlemesinin aralık ayında gündeme geleceğini söylemişti.

'VERGİ DİLİMİ SORUNU İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ'

90 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesiyle ilgili sürecin ise tamamlandığını açıklayan Bilgin ayrıca, vergi dilimleriyle ilgili de bir düzenleme yapacaklarını belirtti.

Bilgin, asgari ücret ne olursa o rakamın altındaki miktarın vergi dışında kalacağını vurguladı. Bilgin, "Hazine ve Maliye Bakanımızla o konuda bir oran üzerinde konuşmadık ama toplu sözleşmede prensip olarak benim yaklaşımım, toplu sözleşmede elde edilen ücretin yıl sonunda geçerliliğini koruyacak seviyede bir verginin dikkate alınması. Daha da önemlisi kriz döneminde bunun sabitlenmesi" ifadelerini kullandı.

İHA