Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP milletvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Aydın ile eski milletvekilleri Yahya Doğan, Mehmet Ceylan, Abdurrahman Müfit Yetkin, bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile eski albay ve CHP Milletvekili Dursun Çiçek hakkında açılan davalardaki şikayetlerini geri çekti.

Bakan Bozdağ, İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek hakkındaki şikayetlerinden vazgeçti

Adalet Bakanı Bekir Bakan Bozdağ ile Elitaş, Aydın, Doğan, Ceylan ve Yetkin, avukatları Hüseyin Aydın aracılığıyla İlker Başbuğ'un, "hakaret" suçlamasıyla yargılandığı Ankara 75. Asliye Ceza Mahkemesi'ne ve Dursun Çiçek'in "iftira" suçlamasıyla yargılandığı Ankara 73. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dilekçe gönderdi.

Her iki dilekçede de Başbuğ ve Çiçek'in savcılık ve mahkeme huzurundaki ifade işlemlerinde, dava konusu ithamların muhatabının Bozdağ ve diğer müştekiler olmadığını belirttikleri, bu sebeple şikayetten vazgeçme kararı alındığı ifade edildi.

Başbuğ ve Çiçek hakkındaki davaların görülmesine, belirtilen mahkemelerde devam ediliyor.

DAVALARIN GEÇMİŞİ

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 2020'de katıldığı bir televizyon programında, 2009'daki bir kanun değişikliğinin, FETÖ'nün direktifiyle hazırlandığını ileri sürmüş, Çiçek de bazı iddialarda bulunmuştu.

Bunun üzerine Bozdağ ile 5 AKP'li vekil adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş, Başbuğ ve Çiçek hakkında dava açılmıştı.

(AA)