Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararını değerlendirdi. Çavuşoğlu, "ABD’nin Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu: ABD'nin çekilme kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maltalı mevkidaşı Carmelo Abela ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

  • Türkiye'nin Malta'daki yatırımlar güçleniyor. Birçok Türk firması Malta'da yatırıma sıcak bakıyor. Bugünkü görüşmelerimizde kültür, turizm ve eğitim konularını görüştük. Çok sayıda Türk vatandaşı Malta'ya eğitim için geliyor.
  • Orta Doğu ve Afrika'daki her türlü olumsuz durum ülkelerimizi olumsuz etkiliyor.

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

  • ABD'nin kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Siyasi çözüm için önemli bir adım. Bu noktadan sonra siyasi sürece odaklanmalıyız. Çok uzun zamandır DEAŞ'la mücadele ediyoruz. DEAŞ'ın yenilgiye uğratıldığını düşünüyoruz.
  • ABD'nin geri çekilmesi konusunda koordinasyon gerekiyor. Türkiye ve ABD çekilmeyi koordine etmeli. Çekilmede bir boşluk olmamalı. Münbiç haritamız da mevcut. YPG/PKK'nın da aralarında olduğu terör örgütlerine yer verilmemeli.

AB İLE VİZE SERBESTİSİ

  • Türkiye ile AB arasında bir çok ortak konu var. Vizelerin kaldırılması konusunda da, göçmen ve mültecilerle alakalı konularda, gümrük birliği konusunda; Türkiye ile AB birlikte çalışmak durumundadır.