CHP’li Tanrıkulu’nun KPSS ile memur alımında mülakat ve torpil sorusuna Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Şiddetle kınıyoruz" yanıtı verdi

Bakan'dan CHP'li vekilin soru önergesine: Hayal mahsulü, kınıyoruz

BirGün/Ankara

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, işe alımların mülakat safhasında listeler hazırlandığı ve memur alımlarının oluşturulan listeler üzerinden gerçekleştirildiği iddiasını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a sordu. Varank, yöneltilen 9 soruya "Şiddetle kınıyoruz" yanıtı verdi.

Tanrıkulu, hazırlanan listelerde Kürt, Alevi, CHP Üyeleri ve üyelerin yakınları olmak üzere yer alan vatandaşların memur alımlarında kesinlikle "elenmesi gerekenler" olarak belirtildiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Varank’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “AKP Üyeleri ile üyelerin yakınları, çalışmasında sakınca olmayan ve siyasi konularda çok fazla bir bağlantısı bulunmayan kişilerin yer aldıkları iddiası doğru mudur?” sorusunu da yöneltti.

Varank ise bu soruların tarafına iletilmesini "şiddetle kınadığını" belirterek şu yanıtı verdi:

“ Cevap 1-2-3-4-5-6-7-8-9, Bakanlığımızdaki personel alımı uygulamaları; ilgili mevzuat çerçevesinde ve tarafsızlık, eşitlik ve adalet ilkeleri gözetilerek, liyakat en ön planda değerlendirilmek suretiyle gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımızdaki işe alım süreciyle ilgili olarak önergede belirtilen iddiaların tümü gerçek dışı olup, bu gibi hayal mahsulü hususların tarafımıza yöneltilmesini şiddetle kınıyoruz.”