CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2021 yılında borcu nedeniyle elektriği kesilen abone sayısını 356 bin 488 olarak açıkladı. Dönmez’in yanıtına göre, geçen yıl elektriği kesilen en fazla abone sayısı Kayseri’de. Kayseri’yi Ankara, İstanbul ve İzmir izledi.

Bakan Dönmez: 2021'de borcu nedeniyle 356 bin 488 abonenin elektriği kesildi
Fotoğraf: AA

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Tanrıkulu’nun verdiği önergede, 2021 yılında Türkiye genelinde borcu nedeniyle elektriği kesilen abone sayısı ve bunların illere göre dağılımını soruldu.

Dönmez, soru önergesine verdiği yanıtta, 2021 yılında borcu nedeniyle elektriği kesilen abone sayısını 356 bin 488 olarak açıkladı.

Dönmez’in yanıtına göre, 2021 yılında elektriği kesilen abone sayısında başı, 1,4 milyon nüfuslu Kayseri çekti. Kayseri’de geçen yıl 107 bin 621 abonenin elektriği kesildi. Kayseri’yi, 5,7 milyon nüfusa sahip Ankara izledi. Başkent’te de 37 bin 415 abone elektriksiz kaldı. İstanbul’da 29 bin 85 ve İzmir’de ise 20 bin 844 abonenin elektriği kesildi.

24 KENTTE ELEKTRİĞİ KESİLEN ABONE OLMADI

Yanıta göre, Edirne, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Karaman, Kars, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Van, Yalova, Yozgat, Bursa, Çanakkale, Bitlis, Bayburt, Balıkesir, Ardahan, Aksaray, Ağrı illerinde 2021 yılında elektriği kesilen abone olmadığı belirtildi.

Bakan Dönmez, elektriği kesilen abonelere ilişkin, "Abonelerin büyük çoğunluğunu köy, yayla evi ve yazlık gibi dönemsel kullanılan meskenler ile sezonluk ticaret hanelerden oluşturmaktadır" dedi.

(ANKA)