Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesik olmadığını iddia etti. “Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış” diyen Dönmez'e Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki geldi. Kılıçdaroğlu, yanıtında, "Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı” diyerek Dönmez'e istifa yolunu gösterdi. Dönmez, daha sonra bir açıklama daha yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği evin ‘borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığını’ iddia etti.

Bakan Dönmez’in 'evin elektriği varmış' iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kesilen elektiriği hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı. Altı genel başkanın kritik görüşmesi esnasında yaptığı paylaşımda önce Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin olduğunu iddia eden Dönmez, sonraki açıklamasında da ziyaret edilen eve dikkat çekti. Dönmez, Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evin deborcundan dolayı elektiriğinin kesik olmadığını iddia etti. Dönmez'e Kılıçdaroğlu başta olmak üzere birçok CHP'liden tepki geldi.

Kılıçdaroğlu’nun evindeki elektriğin açık olduğunu iddia eden Dönmez, “Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN YANIT

Dönmez’in bu yöndeki iddiasını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, alıntılayarak yanıtladı.

“Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı” diyen Kılıçdaroğlu, Dönmez’e, “Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!” şeklinde seslendi.

CHP VİDEO PAYLAŞMIŞTI

21 Nisan’da; CHP’nin resmi sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu ailesinin elektriğinin kesildiği anlara ait video paylaşılmıştı. Dönmez’in ‘evin elektriği vardı’ iddiasının ardından CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, söz konusu videoyu tekrar paylaşarak, “Bir de bakan olacaksın utan. Yalanlarına karşı işte gerçek” dedi.

Paylaşılan video şöyle:

bakan-donmez-in-evin-elektrigi-varmis-iddiasina-kilicdaroglu-ndan-yanit-1007670-1.

BAKAN BU KEZ ZİYARET ETTİĞİ EVİ İŞARET ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, dün eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’da dört aydır evinde elektrik olmayan Güllü Demir ve 3 çocuğunu ziyaret etmişti. Dönmez, daha sonra bir açıklama daha yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği evin ‘borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığını’ iddia etti. Dönmez, bir sonraki açıklamasında, “Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

DÖNMEZ'iN İKİNCİ İDDİASI DA YANITSIZ KALMADI

CHP Genel Başkanı, Bakan Dönmez'in bu yöndeki iddialarına da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı açıklamada, “Beşli çetenin bakanı önce ‘evimin elektriği kesik değilmiş’ algısına girişti, sonra bu operasyon ortaya çıktı. Saraya çağrımdır! Karanlıktaki yoksulların elektriğini ziyaretimle açacaksanız; Allah’a yemin olsun ki hepsini ziyaret ederim… Ödeyin yoksulun faturalarını utanmazlar” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun videosunu paylaştığı kadın ise şunları söyledi:

“21 gün önce benim elektriğim kesikti. Dün sayın Genel Başkan evime geldikten sonra Bugün saat 09.00-10.00 civarında elektriğim açıldı. Kaymakamlık tarafından arandım; daha sonra evimi ziyaret ettiler. Yardım edileceğini ve kişisel bilgilerimi istediler, hepsini de verdim. Genel Başkan ve bana yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ ARANDI: 4 DÖNEMDEN KALMA 651 TL BORÇ

Dönmez’in ‘Borcundan dolayı elektiriği kesik değil’ şeklindeki açıklamasına CHP’nin sosyal medya hesabından paylaşılan bir diğer video ile yanıt verildi. Bakan’ın işaret ettiği müşteri temsilciliği arandı. müşteri temsilcisinden ‘hesabınıza ait ödenmemiş 4 dönem 651 TL 38 kuruş borcunuz’ vardır yanıtı alındı. O anlara ait video, CHP’nin sosyal medya hesabından paylaşılarak şu ifadeler kullanıldı:

“Fatura borcu duruyorken, kaymakamlık elektriği açıyor. Demek ki devlet isterse oluyormuş. Hadi şimdi tüm elektriğini kestiğiniz insanların elektriğini açın. Bitecek bu neoliberal düzeniniz, devlet devlet olacak yeniden. Beşli çetenizle birlikte tarihin çöplüğüne atılacaksınız.”

NE OLMUŞTU?

Zamları protesto etmek için faturalarını ödememeleri sebebiyle elektrikleri kesilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun evinden paylaşılan fotoğraflarda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun çalışmalarını gaz lambası ışığında yürüttüğü görüldü. Yaklaşık 3,5 aydır faturasını ödemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesildi. Elektrik kesintisinin ardından gaz lambası ışığında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. KDV’nin sıfırlanması çağrısında bulundu. Zamların geri çekilmesini talep eden Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu’nun evinden paylaşılan fotoğraflarda ikilinin gaz lambası ışığında yemek yiyip çay içtiği görüldü. Kılıçdaroğlu’nun yine aynı ışıkla notlarını aldığı fotoğraflar paylaşıldı.