Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Karadeniz doğalgazı 2023 Mart'ta sisteme bağlanacak" dedi.

Bakan Dönmez Karadeniz’de bulunduğu söylenen gaz için tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk ekranlarında katıldığı programda Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Enerji konusunda yaşanan gelişmelere değinen Dönmez, Karadeniz'de devam eden sondaj çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Dönmez, "4. gemiyi Güney Kore'den aldık. Birbirine özellikleri açısından yakın olmasının daha iyi. Ekibimizin kullanma kabiliyeti gelişir hem de yedek parça açısından rahat edersiniz. Yeni gemi tamamen tam bağımsız bir çift kule. Mavi vatan diye isimlendirdiğimiz sularımızda çalışmaya hazır. Karadeniz doğal gazı 2023 Mart'ta sisteme bağlanacak. Bu gemimizin de nerede faaliyet göstereceğine gelince bakacağız" ifadelerini kullandı.

"ZEYTİN DÜŞMANI DEĞİLİZ"

Zeytinlik alanları maden faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğine ilişkin de konuşan Dönmez, şunları kaydetti:

"Biz zeytin düşmanı bir bakanlık değiliz. Zeytin varlığı Hükümetimiz döneminde 2 katına çıktı. Tüm maden alanlarını kapsamıyor. Sadece elektrik üretim santralleri. Bunlara zamanında ruhsat kesilmiş. Taşınması dışında başka alternatif var mı bakılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı denetiminde olacak. Kesme kesinlikle yok, taşıma yapılacak.

Söküyorsunuz uygun şekilde. Mevcut alanlar için... Yeni alanlar söz konusu değil. Bu taşıma işlemi başarılı şekilde yapılıyor. Belediyelerimizde bile zarar görmeden yapılıyor. Velev ki tutmadı, 5 tane ağaç dikiyoruz.

Çevre hepimizin çevreyi korumak gibi bir misyonumuz var. İklim değişikliğiyle nasıl mücadele ederiz biz de bunlara çalışıyoruz. Hidrojen neden önemli gelecekte... Isınmada kömür ve doğal gaz kullanıyoruz. Daha temiz yakıt olabilir mi konusu var. Hidrojen buna aday. Konya'da hidrojen araştırma merkezi kurduk."