Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Gümüşel’in kızının altı yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında cinsel istismara maruz bırakılması skandalında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Bakan Ersoy'dan Hiranur Vakfı'ndaki cinsel istismara ilişkin açıklama: Müfettiş görevlendirildi
Fotoğraf: AA

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'yi 6 yaşında imam nikahı ile 'evlendirilmesi' ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, olayı kınayarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettişlerin göreve başladığını söyledi.

Ersoy, konunun çok hassas ve korkunç olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Olayın sorumlularının tamamının, örnek teşkil edecek şekilde en ağır cezaları almaları ortak arzumuz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çocuğun nitelikli cinsel istismarı iddiasıyla açılan davaya müdahil oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bir baş müfettiş görevlendirdi, görevine de başladı. Konuyla ilgili olmak üzere Vakıfla ilgili detaylı bir inceleme yapılıyor. Büyük bir hassasiyetle konuyu takip ediyoruz."

"SUSARSAK İNSANLIĞIMIZ YARA ALIR"

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de, "Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiç birimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. İlgili soruşturma ilgili kurumlar ve yargı tarafından yürütülüyor" diye konuştu.

Bilgin şöyle devam etti:

"Bu tür alçak davranışların, insanlık dışı davranışların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ortak paydada bir cevap verilmesi önemlidir. Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiç birimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. Şu veya bu gerekçe ile masum gösteremeyiz. Gösterenlerinde zaten karşısındayız. İlgili soruşturmaların hem Vakıflar İdaresi tarafından hem İçişleri Bakanlığı tarafından suç teşkil eden hususların yargı tarafından sonuna kadar götürüleceğine inanıyorum. Götürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda susarsak insanlığımız yara alır diye düşünüyorum."

(DHA)