Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'koronavirüs' ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Ersoy, virüsün Türkiye'yi turizm açısından etkilemeyeceğini söyledi

Bakan Ersoy'dan 'koronavirüs' açıklaması: Turizm açısından Türkiye’yi etkilemez

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çin’de ortaya çıkan 'koronavirüs' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aksoy, virüsün Türkiye'yi genel turizm açısından etkilemeyeceğini söyledi.

Aksoy'un açıklaması şöyle:

“Genel turizm açısından Türkiye’nin hedeflerini etkilemez. Tabii Çin pazarı bizim için önemli, burada gelişim bekliyoruz. Türkiye’nin turizmde 2020 hedeflerini sadece Çin’de yaşanan gelişmeler etkilemez. Artık biz pazar çeşitlemesine çok önem veren bir ülkeyiz. Bir noktadan yoğun turist almıyoruz. Çinli turist sayısına baktığımızda da 58 milyonluk bir turizm hedefimizi gördüğünüz zaman sonucu değiştirmeyecektir. 2020 hedeflerimizi etkilemez.”

KORONAVİRÜS SALGINI

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, son olarak koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybının 106, virüsten etkilenenlerin sayısının ise 4 bin 515 olduğunu açıklamıştı.

Virüs bulaştığı şüphesi bulunanların sayısı 6 bin 973, virüsten etkilenen kişilerle temas etmesi nedeniyle müşahede altına alınanların sayısı da 44 bin 132 olmuştu.

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

İHA