Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP'li Engiz Özkoç'la ilgili olarak hazırlanan fezlekeyi Meclis'e göndereceklerini açıkladı

Bakan Gül: Engin Özkoç hakkında hazırlanan fezlekeyi Meclis'e göndereceğiz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Engin Özkoç, yaptıklarının hukukta bir karşılığı olduğunu görecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezlekeyi derhal Meclis'e göndereceğiz“ dedi.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Engin Özkoç, yaptıklarının hukukta bir karşılığı olduğunu görecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezlekeyi derhal Meclis'e göndereceğiz“ ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Özkoç'un Genel Kurul öncesinde düzenlediği basın toplantısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Özkoç'un üzerine bir grup AKP'li milletvekili yürümüştü. CHP milletvekillerinin de tartışmaya dahil olmasıyla birlikte tartışma büyüdü ve arbede yaşanmış, arbede yumruklu ve tekmeli kavgaya dönmüştü.

Özkoç ne demişti?

Özkoç düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye’nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla, iftira ile lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum; Haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir” sözlerine Özkoç’un yanıtı şöyle olmuştu: “Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez” ifadelerini kullanmıştı.