Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antep ve Mardin'deki kazalara ilişkin, "Bu kazalar, yol kusurundan kaynaklı kazalar değil. İnceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ediyor. Şu an yol kusuru dışında olan sürücü hataları ve araç hataları gözükmekte" açıklamasında bulundu.

Bakan Karaismailoğlu: "Antep ve Mardin'deki kazalar yol kusurundan kaynaklı değil"
Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antep ve Mardin'de meydana gelen trafik kazalarına ilişkin, "Bu kazalar yol kusurundan kaynaklı değil. İnceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ediyor. Şu anda kazaların sürücü ve araç hatasından kaynaklandığı görünüyor" dedi.

Karaismailoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) çalışanlarının çektiği fotoğraflardan oluşan ve "Dünya Fotoğrafçılar Günü" dolayısıyla Ankara YHT Garı'nda açılan "Demir Kanatların Objektifinden" isimli sergiyi gezdi.

Burada yaptığı açıklamalarda, Antep ve Mardin'de meydana gelen ve çok sayıda yurttaşın yaşamını yitirdiği kazalara ilişkin de konuşan Karaismailoğlu, kazaların yol kusurundan kaynaklı olmadığını söyledi.

Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

'KAZALAR SÜRÜCÜ VE ARAÇ HATALI'

"Bu kazalar yol kusurundan kaynaklı değil. İnceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ediyor. Sonucunda sebepler ortaya çıkacaktır. Şu anda kazaların sürücü ve araç hatasından kaynaklandığı görünüyor. Dileğimiz, bu elim kazaların bir daha yaşanmaması. 'Güvenli, konforlu yolların üzerine ne ekleyebiliriz' diye çalışıyoruz. Mardin-Derik'teki kaza nedeniyle alternatif yol çalışmalarımız var. Bu bölgede uzun vadeli bir çevre yolu çalışmamız vardı, bunu hızlandıracağız. Vatandaşımızın talebi bizim başımızın üstünde. Önümüzdeki günlerde ben de bölgeye gideceğim. İçişleri Bakanımız da bölgedeydi. Onlarla da sürekli istişare ettik. Bu tür sorunların ortadan kaldırılması için, bütün çalışmalarımız ve yatırımlarımız. Biz bu yatırımlar sayesinde trafik kazalarını yüzde 80 azalttık ama böyle münferit bireysel hatalardan kaynaklı kazalar da inşallah artık yaşanmaz. Biz bölünmüş yol ağımızı 38 bin kilometreye çıkarmak için çalışıyoruz. Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak ve güvenli seyahat edebilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Kazalarda vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

SOYLU, 'YOLDA EĞİM VAR' DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazalara ilişkin dün (21 Ağustos) yaptığı açıklamada, Mardin'de kazanın meydana geldiği yolda eğim olduğunu belirtmiş, "Vatandaşlarımızın Mardin'deki çevre yolu talebine cevap vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

AA