Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'ye yetmiyor, bütün dünyayı yönetiyor. O yüzden hakikaten biz Cumhurbaşkanı'mızla gurur duyuyoruz," dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Erdoğan Türkiye'ye yetmiyor, bütün dünyayı yönetiyor

AKP Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'daki temaslarına değinerek tuhaf ifadeler kullandı.

"Bakın 'bu dünya lideri' demek, 'lider' demek böyle bir şey arkadaşlar. Dünya barışını sağlamak için savaşın bütün aktörleriyle birebir görüşen tek lider Sayın Cumhurbaşkanı'mız. Hakikaten Allah ona sağlık, uzun ömür versin. Türkiye'ye yetmiyor, bütün dünyayı yönetiyor. O yüzden hakikaten biz Cumhurbaşkanı'mızla gurur duyuyoruz," diyen Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"O, Türkiye için hakikaten büyük bir fırsat ve bu 20 yılda ülkemiz için yapılanlar onun liderliğinde, onun ekibinin ortaya çıkardığı işler bütün dünya tarafından yakından takip edilmekte ve bugün dünyada eğer bir yerde barış olacaksa dünyada bir yerde bir kriz varsa Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Türkiye'nin görüşleri birinci derecede dikkate alınıyor ve bu görüşler Sayın Cumhurbaşkanı'mızın iletişim gücü ve onun görüşmeleriyle bu sorunlar çözülmeye çalışıyor. İnşallah bugün Ukrayna'daki görüşmeler sonucunda da en kısa zamanda burada bir barışın sağlanması, onu da Türkiye'nin ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın öncülüğünde sağlanması en büyük dileğimiz. İnşallah en kısa zamanda bu savaş bitecek."