Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da Karayolları Genel Müdürlüğü ağında kapalı yol bulunmadığını, tüm yolların trafiğe açıldığını duyurdu. İBB Başkanı İmamoğlu, “Şu yol bunun yetkisinde, şu yol şunun yetkisinde kavgasını İstanbul’da yaptırtmayacağım. Bu anlayışa cevap vermeyeceğim. Biz işimize bakacağız” demişti.

Bakan Karaismailoğlu’ndan İstanbul’da kendi bakanlığına bağlı olan yollarla ilgili duyuru

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da kendi bakanlığının sorumluluk alanında olan yollarla ilgili Twitter hesabından duyuru yaptı.

Bakan Karaismailoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul’da Karayolları Genel Müdürlüğü ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır. Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır” dedi.

Dün kar yağışı nedeniyle İstanbul’da TEM ve Kuzey Marmara Otoyolları kapanmış, yurttaşlar saatlerce yollarda beklemiş ve bazı yurttaşlar araçlarını bırakarak evlerine dönmek zorunda kalmıştı.

Öte yandan Adil Karaismailoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün kar yağışının ardından İstanbul’a gelmişti.

Atatürk Havalimanı’na inen bakanlar, daha sonra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte kentteki durumla ilgili açıklama yapmıştı.

Açıklamanın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ayrı yapılması ve konuşmalarda belediyenin çalışmalarından bahsedilmemesi dikkat çekmişti.

Dünkü açıklamasında yaşanan sorunların ardından ‘şu yol bunun yetkisinde’ türü yaklaşımlara tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şu yol bunun yetkisinde, şu yol şunun yetkisinde kavgasını İstanbul’da yaptırtmayacağım. Bu anlayışa cevap vermeyeceğim. Biz işimize bakacağız” ifadelerini kullanmıştı.