Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, Türkiye’nin buğday sorununun olmadığını söyleyerek, “Geçen yıla göre fazlamız var" dedi.

Bakan Kirişçi: Bizim buğday eksiğimiz yok, fazlamız var

Saray’da yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bakan Kirişci, buğday eksiğinin olmadığını savunarak, “Geçen yıla göre fazlamız var" dedi.

Konu hakkındaki sorulara yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Şu anda buğday hasadı başladı. Hasadın olmadığı dönemde olmayan krizin hasat başladıktan sonra konuşuluyor olması anlamlı mı? Kriz çıkacak demek abesle iştigaldir. Bizim şu anda öyle bir problemimiz yok. İki üç gün önce belli yerlerde yağışlardan dolayı rekolteyi etkileyen hususlar oldu. Şu anda bizim rakamlarımızı anormal etkileyecek bir durum olmadı. Geçen yıla göre fazlamız var" dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre; Kirişçi, “İkinci ihracat yasağı getirdik. İçeriden alanlar vardı onlara da yasak getirdik. Bizim kendi ihtiyacımızı yeteri kadar karşılayabildiğimiz bir yıl oldu bu sene. Şu anda bizim gördüğümüz bir şey yok” şeklinde konuştu.

Dünyanın bu konuda bir tedirginlik içinde olduğunu ifade eden Kirişçi, "Amerika bile Ukrayna’nın elindeki stokları buğdayla ilgili 1.5 milyon tonluk stokları var. 12 milyon tonluk mısırları var. O mısır Amerikalıları, Avrupalıları heyecanlandırıyor. 6-7 milyon ton ayçiçeği çekirdeği var. Bizde de bir hafta sonra Adana’da ayçiçeği hasadı başlayacak. Hasadı yaklaşmış veya hasat dönemine girilmiş ürünler için problem olacak diye düşünmek çok doğru değil" dedi.