Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, çiftçilerin akaryakıt ve gübre fiyatlarının yüksekliği konusundaki şikayetlerine "Akaryakıt bizde üretilen bir şey değil, bunu ithal ediyoruz malum. Gübre ki azotlu gübreler doğal gazdan elde edilen, bizim temel girdilerimiz. Doğal gaz da bizde yok," dedi.

Bakan Kirişçi'den çiftçilerin akaryakıt fiyatları şikayetine: Bizde üretilen bir şey değil

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, azotlu gübrelerin doğal gazdan elde edilen temel girdileri olduğunu belirterek, "Doğal gaz da bizde yok. İnşallah 2023'te Karadeniz'deki doğal gazımızda buna da başlayacağız. O zaman Samsun ve Karadeniz bölgesinde 1-2 yerde kuracağımız tesislerle kendi gübremizi de artık üretiyor olacağız." dedi.

Bayramlaşma programı kapsamında kente gelen Kirişci, Bolu Valisi Ahmet Ümit'i ziyaret ederek Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra AKP İl Başkanlığına geçen Kirişci, partililerle bayramlaştı.

Kirişci, daha sonra beraberindeki heyetle 30 Nisan'da 3 ev, ahır, samanlık ve ardiyenin kül olduğu yangında 19 küçükbaş hayvanın da öldüğü Mudurnu ilçesindeki Sürmeli köyünü ziyaret etti.

Burada köy sakinleriyle bayramlaşan Kirişci, evleri yanan vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Ailelerin taleplerini dinleyen Kirişci, gerekli çalışmaların yapılması için yetkililere talimat verdi.

Kirişci, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında can kaybı yaşanmamasının en büyük tesellileri olduğunu belirterek, "Bunların hepsi bir şekilde telafi edilecek, yerine konulacak. Konutlar konusunda devlet olarak yardımcı olacağız. Diğer taraftan 19 küçükbaş hayvan konusunda da yine yardımcı olacağız." dedi.

Çiftçilerin yangın, sel, dolu gibi afetlerde mağdur olmaması adına 2005 yılında hayata geçirilen Tarım Sigortaları Havuzu'ndan (TARSİM) geçen yıl 2,8 milyar lira zarar ödemesi yapıldığını vurgulayan Kirişci, çiftçilerin bu konuya dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Kirişci, çiftçilerin akaryakıt ve gübre fiyatlarının yüksekliği konusundaki şikayetlerine de değinerek, "Akaryakıt bizde üretilen bir şey değil, bunu ithal ediyoruz malum. Gübre ki azotlu gübreler doğal gazdan elde edilen, bizim temel girdilerimiz. Doğal gaz da bizde yok. İnşallah 2023'te Karadeniz'deki doğal gazımızda buna da başlayacağız. O zaman Samsun ve Karadeniz bölgesinde 1-2 yerde kuracağımız tesislerle kendi gübremizi de artık üretiyor olacağız." diye konuştu.