Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye'de açta, açıkta kimsenin olmadığını öne sürdü. "Herkesi doyuran bir tarım sektörü var" diyen Kirişçi, "Memleketimiz 20 yıllık iktidarımız döneminde bir kıtlıkla bir yoklukla hiç tanışmadı" ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişçi: Memleketimiz, iktidarımız döneminde bir yoklukla hiç tanışmadı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, dün akşam katıldığı TRT Haber'de tarım sektörüne ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kirişçi, vatandaşların gıda ürünlerine ve faturalara getirilen art arda zamlara isyan ettiği Türkiye'de, aç ve açıkta kimse olmadığını ve herkesin tok olduğunu savundu.

"MEMLEKETİMİZİ İKTİDARIMIZ BOYUNCA YOKLUKLA HİÇ TANIŞMADI"

Kirişçi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere" Et ve Süt Kurumu'na gideceğine yönelik açıklaması sorulan Kirişçi, “Bu ülkenin çocukları da dahil yediden yetmiş yediye herkesi doyuran bir tarım sektörü var. Güçlü bir gıda sektörümüz var. Bu memleketimiz, 20 yıllık iktidarımız döneminde bir kıtlıkla bir yoklukla hiç tanışmadı, hiç karşılaşmadı. Burada kalkıp da çocukların yatağa aç girdiğiyle ilgili ziyarette bulunmak istediklerini söylüyor olmaları, bu toplumun takdirine bırakıyorum” dedi.

"AÇTA, AÇIKTA KİMSEMİZ YOK"

Kirişçi şöyle devam etti:

"Bu alışkanlık haline geldi. Onlara eklenti yapılmaya çalışılıyor. Gıda konusu siyasete malzeme edilecek bir konu değil. Zaten bu tarz da tarz değil. Burada niyetin bu olmadığını, iddia ettikleri şeyin olmadığını da çok net olarak söylüyorum. Artık ana muhalefet bir şey yok ama, bir muhalefetin genel başkanının böyle bir tweet atmasını ben hiç doğru bulmuyorum. Bu ülkeye hizmet eden bir durum değil. Bizim açta, açıkta kimsemiz yok. Herkesin karnı tok. Bu ülkenin üreticileri de, nüfusun tamamını doyurmak için gece gündüz çalışıyor."

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün akşam yaptığı açıklama ile, kendisine randevu vermeyen Et ve Süt Kurumu'na gideceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, "Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok! Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış" demişti.

Kılıçdaroğlu bugün, randevu alamadığı Et ve Süt Kurumu'nun önüne giderek açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim; burada olmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleri ile beraberim, tüm anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. İyi beslenme bir haktır, bunu sağlayacak olan sosyal devlettir. Bütün çocukların yeterli beslenmeleri gerekir. Tarım Bakanı dün katıldığı bir programda 'Türkiye'de aç ve açıkta kimse yok' diyor. Tarım Bakanı'nın dünyadan, Türkiye gerçeklerinden haberi yok" demişti.