Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye'nin büyük bir küresel güç olduğunu söyledikten sonra dev bir gravyer peynirini kesti.

Bakan Kirişci: Türkiye oyun kurucu ülke haline geldi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kars Şeker Pancarı Alım Kampanyası Töreni'nde, ülkenin her köşesini kalkındırmak, her vatandaşın huzuru, güvenliği ve saygınlığı için gerekli çözüm ve atılımlara odaklandıklarını iddia etti.

Kirişci, "Bir taraftan yeni enerji kaynakları ve altyapı yatırımlarıyla ekonomide yüzyılın atılımları yapılırken, diğer taraftan da dış politikada saygın ve belirleyici bir ülke olma yolunda tarihi adımlar atılmaktadır. Bugün Türkiye, uluslararası krizlerin çözümüne yönelik katkılarıyla küresel bir güç haline gelmiştir. Rusya-Ukrayna krizinde Türkiye'nin oynadığı rol, dünya barışı adına oldukça önemlidir." dedi.

Kirişci, Türkiye’nin, ekonomik ve siyasal gücü sayesinde bugün oyun kurucu bir ülke konumuna geldiğini ileri sürdü.

Kirişci, şöyle konuştu:

"Zira, gıdaya erişimin bir insan hakkı olduğunu biliyor, siyaset mekanizmasını bu yolda etkinleştirmeyi tarihi ve vicdani sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Hükümetimiz de dünya ülkelerinin gıda güvenliği adına, bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirmektedir, getirmeye devam edecektir. Gıda güvenliği, tarım politikalarımıza yön veren en temel önceliklerimizden biridir. Bu anlamda gıdada kendine yeterliliği, bir istiklal ve istikbal meselesi olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden bu yana tarımın stratejik bir sektör olduğunu vurguluyoruz."

Sözleşmeli üretimi her iki boyutuyla da son derece fonksiyonel bir model olarak gördüklerini ve önemsediklerini belirten Kirişci, "Bu üretim modeli, bildiğiniz gibi şeker pancarında yıllardan beri uygulanıyor. Gıda arzı açısından sağladığı istikrarla olduğu kadar, çiftçi memnuniyetine yönelik sonuçlarıyla da öngörülebilirliği sağlayan bir model olduğunu görüyoruz.Üretimle ilgili belirsizliklerin ortadan kaldırılması yanında, üreticimizi koruyacak etkili bir model olarak değerlendirmekteyiz." diye konuştu.