Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmi, Trabzon, Samsun ve Hatay'da günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladığını bildirdi. Koca, tedbirler uyulması için çağrıda bulundu.

Bakan Koca, 4 ilde vaka sayısının düştüğünü açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir, Trabzon, Samsun ve Hatay illerinin valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla koronavirüs salgınındaki güncel durumu değerlendirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Koca, "Bu İllerimizde günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladı. Ancak hastane ve yoğun bakım servislerimizin yükü hala yüksek seyrediyor" ifadelerini kullandı.

Söz konusu illerin vaka sayısına ilişkin bilgiler veren Koca, "İZMİR’DE günlük vaka sayısında son bir hafta içinde %30 azaldı. Yatak doluluk oranı %57, yoğun bakım doluluk oranı %77. TRABZON’DA vaka sayıları %25 düştü, yatak doluluğu %52, yoğun bakım doluluğu %72. İZMİR ve TRABZON’DA tedbirleri sürdürmeliyiz" dedi.

Koca, şöyle devam etti: "SAMSUN’DA vaka sayısında %35 düşüş oldu. Yatak doluluğu %62, yoğun bakım doluluğu %80. HATAY’DA vaka sayısında %40 düşüş gerçekleşti. Yatak doluluğu %85, yoğun bakım doluluğu %77. SAMSUN ve HATAY’DA Ağır hasta yükü yüksek. Tedbirlere ısrarla uyalım."