Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın katledilmesiyle ilgili "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin" açıklaması yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?" yanıtını verdi.

Tepkilerin odağındaki Bakan Koca, kendisini eleştiren Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı
Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın Hacı Mehmet Akçay isimli şahıs tarafından katledilmesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin" sözleriyle tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

Koca, sosyal medyadan verdiği yanıtta şunları kaydetti:

"Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?"

Bakan Koca, başka bir paylaşımında ise "Doktor önlüğünü şiddetin lekesinden korumak için kararlılıkla çalışacağız. Herkes bundan emin olsun. Bugün kaybettiğimiz arkadaşımız Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesi, tüm sağlık camiası emin olsun. Halkımızdan hekimine karşı daha büyük bir saygı, daha özenli tutum bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

Konya Şehir Hastanesi’nde Hacı Mehmet Akçay, önce kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'yı, sonra kendini silahla vurmuştu. Doktor ve saldırgan hayatını kaybetmişti.