Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan gelen yolcuların sağlık kontrolünden geçtiğini belirterek, "Hastalık belirtisi olanlar alınmıyor" dedi

Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması: Hastalık belirtisi olanlar alınmıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'daki koronavirüs vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Dün geceden itibaren İran'dan gelen tüm yolcuları sağlık personelimiz sağlık kontrolünden geçiriyor" diyen Koca, "Hastalık belirtisi olanlar alınmıyor" dedi.

İran Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmeye değinen Koca, "İran'da bugüne kadar görülen şüpheli vaka sayısının 750 olduğunu, 18 vakada koronavirüs bulunduğunu, 5 kişinin hayatını kaybettiğini söylediler" ifadelerini kullandı.

Koca, şöyle devam etti: "Gelecek hafta Çin'e yine bir kargo uçağıyla daha büyük miktarda tıbbi yardım malzemesi ve ekipman göndermeyi planlıyoruz."

"TÜRKİYE'DE ŞÜPHELİ VAKA YOK"

"Şu an Türkiye’de şüpheli vaka yok" diyen Koca, "Hasta olup sınırdan gelen Türk vatandaşımız olursa her şekilde hangi tedbirlerle nasıl almamız gerekiyorsa alırız" diye konuştu.

İRAN SAĞLIK BAKANI İLE KORONAVİRÜS GÖRÜŞMESİ

Fahrettin Koca, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ile İran'da yaşanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasıyla ilgili telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmeye ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, "İran Sağlık Bakanı Sayın Said Nemeki ile ülkelerinde yaşanan Kovid-19 vakasıyla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdik. İki ülke arasında alınması gereken tedbirleri acilen hayata geçireceğimizi karşılıklı olarak teyit ettik. Komşumuzun bu hadiseye karşı her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı.