Son günlerde sosyal mesafe kuralını ihlal ederek asker uğurlaması yapanların görüntüleri sık sık gündeme geliyor. Magandalara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da tepki gösterdi

Bakan Koca'dan sosyal mesafesiz asker uğurlamalarına tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği kalabalık asker uğurlamalarıyla ilgili uyarı yaptı.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "COVID-19 tedbirlerine uyulmadan yapılan asker uğurlamaları haberlerine giderek daha fazla rastlıyoruz. Uğurlamaları bu şekilde yapanlar, kendilerine iyilik, arkadaşlarına arkadaşlık yapmıyor. Arkadaşının vatani görevine pozitif tanı konmuş olarak başlamasını, hangi arkadaş ister?" dedi.

Son günlerde trafiği keserek asker uğurlayanların görüntüleri sık sık gündeme geliyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından “asker uğurlaması” için tedbir alınması konusunda 81 il valiliğine talimat gönderilmesine rağmen İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki asker uğurlamalarında tünelleri trafiğe kapatıp tabancalarla havaya ateş açan, yol keserek 'drift' yapan ve patinaj çeken 14 kişi sivil trafik polisleri tarafından yakalandı.

Ehliyetlerine el konulan ve 2 yıla kadar hapisle yargılanacak olan magandalara "Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefet" suçundan toplamda 41 bin 340 lira, Karayolları Trafik Kanunu'ndaki ilgili maddeler gereği de toplamda 36 bin 311 lira idari para cezası kesildi. 13 araç ise trafikten men edildi.