Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Uçakta maske şart mı?" sorusuna, "Sadece ulaşım ve sağlık kuruluşlarında vaka sayısı binin altına düşene kadar olmak üzere maske kullanımı olacak. Bunun içine uçaklar da, eğitim de, kapalı alanlar da, tüm kurumlar girmiş olur" yanıtını verdi.

Bakan Koca'dan 'Uçakta maske şart mı?' sorusuna yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğunun kaldırılması hakkında açıklamalarda bulundu. 'Uçakta maske şart mı?' şeklindeki bir soruya yanıt veren Koca, "Sadece ulaşım ve sağlık kuruluşlarında vaka sayısı binin altına düşene kadar olmak üzere maske kullanımı olacak. Bunun içine uçaklar da, eğitim de, kapalı alanlar da, tüm kurumlar girmiş olur" yanıtını verdi.

Fahrettin Koca, Aydın Valiliği'ni ziyaretinde açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Koca açıklamasında, "En önemli gündem maddelerimizden biri sağlık yatırımları olacak. Aydın sağlık gücünü her geçen gün artırdı. İleri teknoloji ile donatılmış şehir hastanelerimizin gücü salgında daha iyi anlaşıldı" dedi.

"Dün Koronavirüs Bilim Kurulu'muz son toplantısını gerçekleştirdi" diyen Koca, "1 milyon 300 bin sağlık ordumuzla milletimizin her ferdi mücadele verdi. Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz, çünkü aşımız ve ilaçlarımız var. Aşı ve kişisel tedbirler ile günlük hayatımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Koca, şöyle devam etti: "Bilim Kurulu, Cumhurbaşkanımızın kabulü ile son toplantısını yapmış oldu. Bilim Kurulu 27 ay boyunca olağanüstü performans sergiledi. Bundan sonraki süreçte bakanlığı birçok bilim kurulu var. Bilim Kurulu halk sağlığı çerçevesinde izliyor olacak, gerektiğinde toplanabilir."

"Uçakta maske takmak şart mı?" sorusuna yanıt veren Koca, "Dün cumhurbaşkanımız açıkladı biliyorsunuz. Sadece ulaşım ve sağlık kuruluşlarında vaka sayısı binin altına düşene kadar olmak üzere maske kullanımı olacak. Onun dışında hiçbir alanda maske kullanımı olmayacak şeklinde bir açıklama olmuştu. Dolayısı ile bunun içine uçaklar da girer, bunun içine eğitim de girer, bunun içine kapalı alanlar olmak üzere kurumlar girmiş olur. Bunu net ifade etmek istiyorum" dedi.

Koca, "Bu dönemde salgın bize şunu gösterdi. Maskenin koruyucu olduğunu biliyoruz, pandemi sonrası süreçte de devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir vatandaşımız soğuk algınlığı hissediyorsa maskesini takıyor olmalı" diye konuştu.