Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan gelen 132 yolcu ve 8 mürettebata ilişkin, "Karantina altında olan hastalarımızda yapılan tetkiklerden hepsinin negatif çıktığını, yani koronavirüs hastası olmadığını bildirmek istiyorum" dedi

Bakan Koca: Karantina altında olan hastalarımızda koronavirüs yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan Ankara'ya gelerek Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde karantinaya alınan 132 yolcu ile 8 mürettebat için açıklamalarda bulundu.

Koca, "8 mürettebat, 140 kişi içinde ateşi olan herhangi bir yolcumuzun olmadığını sadece 4 hastada öksürük, 2 hastada boğaz ağrısı olduğunu genel durumlarının iyi olduğunu ifade etmek istiyorum. Sonuçlar önümüzdeki saatler içinde çıkmış olur. Şimdiye kadar aldığımız, şüpheli bulduğumuz vatandaşlarımızdan, karantina altında olan hastalarımızda yapılan tetkiklerden hepsinin negatif çıktığını, yani koronavirüs hastası olmadığını bildirmek istiyorum." dedi.

Koca şunları söyledi:

"Bugüne kadar dünyanın her bölgesinde hastalık görülmesine rağmen ülkemizde rastlanmamıştır. Çin'e yönelik aldığımız tedbirler sayesinde bu konuda önemli başarı sağladık. Ancak kara komşumuz İran'a hastaların ve ölüm vakaların bildirilmesiyle tedbirlerimizi yoğunlaştırdık. Hava limanlarımızda sağlık tedbirlerimizi hayata geçirdik. Bilim Kurulumuzun önerileri doğrultusunda daha katı tedbirler alacağız. İran'la uçuşlarımız tek taraflı olarak durdurulmuştur. Tahran'dan özel olarak Türk vatandaşlarımızı taşıyan uçaktaki yolcularımız Kum'a ziyaret ettiği öğrenilmesi birkaç kişi de soğuk algınlığı bulguların olması sebebiyle uçağı Ankara'ya indirme yönünde karar aldık. Ankara'ya yönlendirmemizin sebebi, bu konuda daha önce deneyimli olan ekibin Ankara'da hazır bulunmasıydı. İstanbul'daki merkezlerimiz de bu anlamda hazır olduğu tercihimizin tecrübeli ekip nedeniyle Ankara olduğunu bildirmek istiyorum."