Konya'daki koronavirüs salgınına ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentte servis yatağı doluluk oranının yüzde 48, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 76 olduğunu açıkladı. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, "Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Dikkatli olmalıyız" demişti.

Bakan Koca: Konya'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'daki koronavirüs salgınına ilişkin bilgi verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca, "KONYA: Servis yatağı doluluk oranımız %48, yoğun bakım doluluk oranımız %76, ventilatör doluluk oranımız %42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın" açıklamasını yaptı.

KONYA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: HASTA SAYIMIZ YÜKSEK

Pandeminin ildeki son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, "Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Dikkatli olmalıyız" demişti.

Konya olarak pandemide yoğun süreç yaşandığını dile getiren Koç, "Pandemide yoğun bir süreç yaşıyoruz Konya olarak. Bu nedenle de Konya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tamamen pandemi hastanesi olarak hizmet devam edecek. Yine orada acil hizmetleri ve yatak yoğunluğu açısından ve elektif dediğimiz Covid-19 dışı hastalarımızın tedavilerinin yapılması açısından Şehir Hastanemiz büyük bir yükü kaldıracaktır. Burada bu hafta itibarıyla inşallah ameliyatlarımız da başlayacak. O nedenle Konya Covid ile yoğun bir dönem yaşıyor ancak diğer acil durumlarda vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamayacaktır. Sadece Covid dışı hastaların tedavi edildiği tek merkez Konya Şehir Hastanesi olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.