Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı'na geçiş için hekimlerden rekor talep olduğunu iddia etti. Koca "Yılın 3. Dönemi İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası" için talep bildirim sayısının 7 bini geçtiğini duyurdu.

Bakan Koca: Sağlık Bakanlığı'na geçiş için hekimlerden rekor talep var

Alamadıkları hakları için iş bırakma eylemleri yapan hekimler için getirilen, Sağlık Bakanlığı’nın “Beyaz Reform” olarak duyurduğu yeni Ek Ödeme Yönetmeliği beklentiyi karşılamadı.

Birçok doktor yurt dışına gitmek isterken, birçoğu da özlük haklarını alamadıkları gerekçesiyle özel hastanelere yöneldi.

Doktorlar yaptığı açıklamalarla sürekli görmezden gelindiklerini belirtirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, kamuya geçiş için hekimlerden rekor talep olduğunu savundu.

Koca, sosyal medya hesabından şu ana kadar 7 binden fazla hekimin kamuya dönmek üzere başvuru yaptığını yazdı.

Twitter'dan açıklama yapan Koca, "Yılın 3. Dönemi İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası için talep bildirim sayısı bugün 7.000’İ GEÇTİ. Bu sayıya ilk kez ulaşılıyor. Önümüzdeki hafta açıktan atama ilanına çıkılacak. Hekimlerimizle tekrar buluşuyoruz. Gözümüz aydın" ifadelerine yer verdi.