CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, koronavirüs tedavisinde kullanılan bir ilacın taşrada bulunan kutularının üzerindeki son kullanma tarihinin uzatıldığı iddiaları üzerine, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Bakan Koca’ya 'tarihi geçmiş ilaç' sorusu
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

CHP'li Adıgüzel, Covid-19 tedavisinde kullanılan bir ilacın taşrada bulunan kutularının üzerindeki son kullanma tarihinin uzatıldığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Adıgüzel, “Sağlık Bakanlığı’nın elinde Ankara dahil olmak üzere bu ilaç stoklarının büyük oranda tükendiği, kalanların da Mart 2022 son kullanım tarihli olan ilaçlar olduğu bilgisi doğru mudur” diye sordu.

Covid-19 tedavisinde kullanılan Molnupiravir etken maddeli ilacın taşrada bulunan ilaç kutularının üzerindeki son kullanma tarihinin 10 ay uzatıldığı iddiasının araştırılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren Adıgüzel "Söz konusu ilacın kullanım süresinin 10 ay uzatıldığı bilgisi mevcuttur” diye konuştu.

Adıgüzel, özetle şu soruları yöneltti:

“Söz konusu ilaç için süre uzatımı yapıldığı doğru mudur? Bu süre uzatımı hangi tıbbi ve teknik gerekçelerle yapılmıştır? Sağlık Bakanlığı’nın elinde Ankara dahil olmak üzere bu ilaç stoklarının büyük oranda tükendiği, kalanların da Mart 2022 son kullanım tarihli olan ilaçlar olduğu bilgisi doğru mudur?”

Adıgüzel, bahsedilen ilacın “Covid tedavisinde oldukça etkin olduğuna dair yayınların bulunmasına karşın; Türkiye’de bu ilacı bulmaları durumunda yalnızca 65 yaş üstü yurttaşların kullanabildiği” uyarısını da yaptı.