Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nı imara açmayacaklarını, havalimanının bir pistinin açık olacağını kaydetti.

Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı'nı imara açmıyoruz
Fotoğraf: DHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, pistleri yıkılan Atatürk Havalimanı'nı imara açmayacaklarını ifade etti.

Murat Kurum, Atatürk Havalimanı’nda basın temsilcileriyle bir araya geldiği etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Muhalefeti hedef alan Kurum, "Muhalefetin tüm söylemlerine rağmen, 5 milyon metrekarelik alana ağaç dikeceğiz, vatandaşlarımız mutlulukla vakit geçirecek diyoruz ama maalesef muhalefet buna olmaz diyor" dedi.

Kurum, Atatürk Havalimanı pistlerinin yıkımına ilişkin gelen tepkilere de "İmara açmıyoruz, Atatürk Havalimanımız bir pistiyle hizmet vermeye devam edecek. Olası afet durumunda pandemi hastanesinden istifade edecekler" ifadelerini kullandı.

Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Millet bahçemizin ilk örneğinin yer aldığı alandayız. Son 10 gündür tüm söylem ve ithamlara rağmen, milletimizle birlikte büyük coşku içerisinde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Pazar günü tüm milletimizle hem fethimizi hem de yürüme mesafesinde tüm vatandaşlarımızın geleceği millet bahçesini ilk fidanlarla buluşturuyor olacağız.

Muhalefetin tüm söylemlerine rağmen, 5 milyon metrekarelik alana ağaç dikeceğiz, vatandaşlarımız mutlulukla vakit geçirecek diyoruz ama maalesef muhalefet buna olmaz diyor. İstanbul'umuzun simgesi çınar ağaçları dikeceğiz diyoruz, olmaz diyorlar.

8 bin metrekarelik bu alan 5 milyon 36 bin metrekarelik alanın bir nevi örneğidir. Bu manada vatandaşlarımız müsterih olsunlar. İmara açmıyoruz, Atatürk Havalimanımız bir pistiyle hizmet vermeye devam edecek. Olası afet durumunda pandemi hastanesinden istifade edecekler.

Ülkemizin 2053 yılına ilişkin tüm dünyaya Türkiye'nin çevre ve doğa sevgisinin mesajlarını net bir şekilde veriyor olacağız. Pazar günü çok çok önemli. 81 ilde 81 milyon metrekare hedefiyle yaptığımız 445 millet bahçesini başlattığımız 140'ının tamamlandığı, en büyük en değerli İstanbul'un akciğeri olacak millet bahçemizi fidanlarla buluşturacağız. Programımız şölen havasında geçecek. Burada gelen tüm vatandaşlarımıza çevreyi doğayı anlatacağız. Etkinlikler olacak. Mehter takımımız ecdadımızı anacağımız gösterisi olacak. Yeniçerilerimizle birlikte Türk Yıldızlarıyla birlikte gösteriler olacak. Esat Kabaklı konserimiz olacak. Tabii ki en önemlisi de çevreye sevdalı liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerek fetihle ilgili gerek çevre ve doğa sevgisini görüş fikir ve önerilerini milletimizle paylaşacaklar.

Sözde çevrecileri bu alana davet ediyoruz. Milletimize kazandırmak istediğimiz eser buradadır."