Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Fahiş kira fiyatlarıyla ilgili bir çalışmamız var, cumhurbaşkanımız açıklayacak. Ev sahibi de kiracı da mağdur olmayacak” dedi.

Bakan Kurum: Fahiş kira fiyatlarıyla ilgili çalışmamız var, Cumhurbaşkanımız açıklayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fahiş kira fiyatlarıyla ilgili çalışma yaptıklarını aktardı. Kurum, “Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Ev sahibi de kiracı da mağdur olmayacak” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Mahallesi'nde Şişecam Konutları Temel Atma Töreni'ne katıldı. Kurum, burada yaptığı açıklamada, fahiş kira artışlarıyla ilgili çalışmaları olduğunu ve ev sahiplerinin de kiracıların da mağdur edilmeyeceğini iddia etti. Kurum, çalışmanın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını aktardı.

'ÇALIŞMAYI 10 GÜN İÇİNDE TAMAMLAYACAĞIZ'

Kurum, şunları söyledi:

"Hep esnafımızın, üreticimizin, vatandaşımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut seferberliğini yaptık bitirdik. Bir milyon 130 bin rakamına ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız yeni bir sosyal konut projesini müjdeleyecek. Aidat öder gibi kiranın da altında bedel ve taksitlerle vatandaşlarımız ev almaya devam edecek. Pandemi süreci ile birlikte gerek konut fiyatlarındaki ve kiralardaki artışı yakinen takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile ilgili bakanlıklarımızla birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için bir çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Biz gerek konut sektöründe gerek diğer sektörleri tamamen takip ediyoruz. Mevzuat belli kira artış oranı enflasyon oranını geçemez. Bu konuda bir düzenleme yapıyoruz. 1 hafta 10 gün içinde tamamlayıp milletimizle paylaşacağız"

ÜÇ BAKANLIK DÜZENLEME İÇİN TOPLANMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı kira artış oranlarına ilişkin düzenleme için dün ( 24 Mayıs ) bir araya gelmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında saat 19.00'da yapılan toplantıya Bakan Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Hazine ve Maliye Bakanlığından bakan yardımcısı düzeyinde katılım sağlanmıştı.

Kira artış oranları ve kiralama hükümlerine ilişkin düzenlemenin görüşüleceği toplantıda, Ticaret Bakanlığı ve TBMM'den ilgililer de hazır bulunmuştu.