Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye genelinde şu ana kadar 8 milyon 900 bin vatandaşımız imar barışı sürecine başvurdu. Gelir olarak yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira gelir söz konusu." dedi.

Bakan Kurum, imar barışı için başvuran kişi sayısını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye genelinde şu ana kadar 8 milyon 900 bin vatandaşımız imar barışı sürecine başvurdu. Gelir olarak yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira gelir söz konusu." dedi. İmar barışı uygulaması 31 Aralık'ta sona eriyor.

İMAR BARIŞI'NA 8 MİLYON 900 BİN BAŞVURU



Erzurum Kalesi önündeki basın açıklaması sonrası soruları cevaplandıran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 8 milyon 900 bin vatandaşın İmar Barışı'na başvurduğu bilgisini verdi. 7 milyar 511 milyon lira gelirin söz konusu olduğunu bildiren Bakan Kurum, başvuruların Aralık sonu itibarıyla biteceğini hatırlattı. Erzurum genelinde başvuru sayısının 45 bin olduğunu, vatandaşların 15 milyon TL ödeme yaptığını ifade eden Kurum, "Bilindiği gibi İmar Barışı 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılan yapıları içeriyor. Valileri, belediye başkanlıklarını bu konuda uyarıyoruz, '31 Aralık 2017'den sonra yapılmış yapıları kayda almayın' diye. Konuyu Bakanlık denetim birimleri sıkı takip ediyor. Biz İmar Barışı'ndan 14 milyon vatandaşın yararlanmasını bekliyorduk. Şu ana kadar 9 milyona yaklaştı. Müracaatlar Aralık sonuna kadar devam edecek. 10 milyon seviyelerine gelecek ve aşacaktır diye düşünüyoruz" dedi.

Kale önündeki basın açıklaması sonrası beraberindekilerle bölgeyi gezen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, daha sonra Hacıcuma, Kavakkapı bölgelerini ziyaret ederek kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.