Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet üstüne hizmet, eser üstüne eser üreten bir anlayış vardı. Maalesef İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanmaktadır" dedi.

Bakan Kurum: İstanbul emin ellerde değil

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar Sancaktepe Mahallesi Yürüyüş Yolu Caddesi'nde esnaf ziyaretinin ardından Bağcılar Meydanı'nda AKP'lilere hitap etti.

İstanbul'un emin ellerde olmadığını iddia eden Kurum, şunları söyledi:

"İstanbul emin ellerde değil. İstanbul’da 25 yıldır hizmet üstüne hizmet, eser üstüne eser üreten bir anlayış vardı. Maalesef İstanbul’un 25 yıldaki tüm kazanımlar hoyratça harcanmaktadır. Çok çalışacağız, çünkü artık önümüzde Türkiye’nin en önemli kavşak noktası var. 2023 seçimleri var. İnşallah bu can bu tende durdukça, biz de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu davanın bir neferi olmaya, milletimiz için üretmeye, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin duası bize yeter, Allah hepinizden razı olsun.

Bu aziz şehirde ehliyetin yerini liyakatsizlik almıştır. Azmin yerine ihtiraslar geçmiştir. Başarının yerini beceriksizlik almıştır. Eser yerine algı, hizmet yerine yalan, proje yerine bahane üretilmektedir. Sosyal belediyeciliğin esamesi okunmazken CHP usulü sosyal medya belediyeciliği ortaya çıkmıştır. Bu millet, film yapanlarla eser yapanları bundan önce ayırmıştır, bugün ayırmıştır, inşallah bundan sonra da ayırmaya devam edecektir. Bu millet film yapanlara değil, eser yapanlara prim verir."

Bakanlık olarak İstanbul'un en önemli ihtiyacı yeşil alan konusunu ilk sıraya aldıklarını ileri süren Kurum, şunları ifade etti:

"Her İstanbulluya en az 1 metrekare yeşil alan demiştik. Bugün bu hedefin çok üzerindeyiz. Tam 18 milyon 241 bin metrekare büyüklüğünde 46 millet bahçesi projemizin inşasına devam ediyoruz. Bugün 2,5 milyon metrekare büyüklüğündeki 13 millet bahçemizin yapımını tamamladık. Tabii bir yandan da şehrin sağlıksız, güvensiz konutlarını dönüştürüyoruz. İstanbul'umuzun her ilçesinde, hemen hemen her mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz."