Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kira yardımlarının 1150 TL'den 1500 TL'ye çıkaracaklarını açıkladı. Kurum, eylül ayından itibaren geçerli olacağını aktardı.

Bakan Kurum: Kentsel dönüşümde kira yardımını 1500 liraya çıkarıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kira yardımlarının 1150 TL'den 1500 TL'ye çıkaracaklarını bildirdi.

Murat Kurum, Esenler'de kentsel dönüşüm projesi alanında açıklamalarda bulundu.

"Ülkemizin deprem haritasına baktığımızda nüfusumuzun yüzde 71'i deprem riski taşıyan bölgelerde yaşıyor" diyen Kurum, şunları söyledi: "Sağlıksız binalar vatandaşın canını alıyor. Hızlıca dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekiyor. 2002 yılından bu yana 1 milyon 170 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdik. Eylül ayında da Cumhurbaşkanımızın milletimizle paylaşacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini yapacağız ve vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi yakınlarımıza, engelli vatandaşlarımıza kontenjan ayıracağız."

Kurum, "İstanbul'da bugün dönüşmesi beklenen 1,3 milyon riskli, 230 bin de acilen dönüşmesi gereken konutumuz var. Sahada fiilen devam eden İstanbul'da 39 ilçede 140 bin konuta ulaştı" ifadelerini kullandı.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMLARI ARTIYOR"

"Kentsel dönüşümde kira yardımını bugün itibarıyla 1500 liraya çıkarıyoruz" diyen Kurum, açıklamasında şunları kaydetti:

Proje bazında 2 bin liraya kadar çıkan alanlarımız var. Konut maliyetlerine ilişkin destek olmak amacıyla vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm sürecinde bakanlığımız kentsel dönüşüm desteği olarak 600 bin liraya kadar kredi desteğinde, 600 baz puan da destek sağlamış olacak. 400 bin lira ve 400 baz puandı. Bunu 600 bin lira ve 600 baz puana çıkarıyoruz. Kira yardımlarını da bölgesel olarak değiştirmek şartıyla 1500 TL'ye eylül ayı itibariyle çıkarıyoruz."