İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Şu an için 17 enkazımız var ve enkaz altında vatandaşlarımız var. 12 vatandaşımız hayatını kaybetti, 522 yaralı vatandaşımız var" dedi. Kurum, "Vatandaşlarımızın 8'i yoğun bakımda, 5'i de ameliyata alındı" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: Şu an 17 enkazımız var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Şu an için 17 enkazımız var ve enkaz altında vatandaşlarımız var. 12 vatandaşımız hayatını kaybetti, 522 yaralı vatandaşımız var" açıklamasını yaptı.

Kurum, "6,6 büyüklüğündeki depremin sonrasında 4 ve üzerinde 21 olmak üzere 114 artçı deprem meydana geldi" dedi ve ekledi: "Bugün itibarıyla ilk etapta jandarmamız eliyle 2 bin kişilik çadırlarımız enkaza yakın yerlerde kurulmuş olacak."

Kurum ayrıca, "(İzmir'de) Şu an trafikle ilgili herhangi bir problem söz konusu değil, tüm yollarımız açıktır. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını fiilen yapıyor. Vatandaşlarımız hasarlı olduğunu düşündükleri binalara hiçbir şekilde girmesinler" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından kan ihtiyacının söz konusu olmadığını kaydeden Kurum, "Kan ihtiyacı söz konusu değil. Vatandaşlarımızın 8'i yoğun bakımda, 5'i de ameliyata alındı" diye konuştu. Kurum, "Şu an 1227 arama kurtarma ekibimiz sahada fiilen çalışmaktadır" ifadelelrini kullandı.