Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zincir marketlerde olduğu gibi diğer işyerlerine de fiyat sabitleme ve indirim yapılması için çağrıda bulundu.

Bakan Nebati’den patronlara fiyat sabitleme ve indirim çağrısı
Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zincir marketlerin fiyat sabitlemesi ve indirim yapmasını örnek göstererek diğer firmalarında benzer uygulamayı hayata geçirmesini istedi.

MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda konuşan Nebati, koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna savaşından dolayı dünya genelinde resesyon kaygıları oluşurken Türkiye’nin bu ortamdan ‘pozitif olarak ayrıştığı’ iddiasında bulundu.

Cari açığın dış kaynaklı olduğunu öne süren Nebati, "2022 yılında cari açık artış göstermiştir. Ancak bunun da çok net bir sebebi var; Savaşla birlikte küresel enerji fiyatlarındaki astronomik yükselişler ve artış gösteren altın ithalatımız. Altın ve enerji hariç baktığımızda cari fazlamız artarak devam ediyor” dedi.

Enflasyonun baz etkisiyle düşüşünün kendi attıkları adımlarla gerçekleştiğini düşünen Nebati, "Daha önce de çok defa ifade ettiğim gibi, 2023 yılının ilk aylarından itibaren gerek tüketici gerekse üretici enflasyonunda beklentilerdeki düzelme, emtia fiyatlarındaki normalleşme ve özel sektör firmalarımızın da katkısıyla hızlı düşüşlerin devam edeceğini hep birlikte göreceğiz" iddiasında bulundu.

İş insanlarından indirim ve fiyat sabitlemelerini isteyen Nebati, şu çağrıda bulundu:

"Bizim aldığımız önlemler kadar iş dünyamızın da atacağı adımlar son derece önemlidir. Biz ne diyoruz? 'Birlikten berekete' diyoruz. Bu mücadeleyi birlikte verdiğimiz ölçüde başarılı olacağımızı biliyoruz. Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Yakın dönemde çok güzel haberler geliyor. Dün itibarıyla (indirim) çağrılarımıza Türkiye çapında faaliyet gösteren bazı zincir marketlerimizin karşılık verdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendik. Buradan, tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum."

(AA)