Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda daha önce “bakan oluru” ile görevden alınan üst düzey yöneticilerle ilgili resmi karar dün yayımlandı.

“Bakan oluru” ile görevden alındılar, resmi karar sonra geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda yönetici değişiklikleri yapıldı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın edindiği bilgiye göre, bu listede yer alan birçok kişinin daha önce Bakan Berat Albayrak’ın “bakan oluru” ile görevden alındığı ortaya çıktı. Yerlerine vekâleten isimler görev yapıyordu. İlgili mevzuata göre, bu kişilerin resmi olarak görevden alınabilmeleri için Cumhurbaşkanı kararı gerekiyordu.

Kararlara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürü Şinasi Yurdakul, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Muammer Çolak, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Çolak ve Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ergin İçenli görevlerinden alındı. Oysa Milli Piyango Genel Müdür Çolak, geçen şubatta görevden alınmış, yerine Bekir Yunus Uçar atanmıştı. Yine Darphane Genel Müdürü Parmaksız’ın yerine de geçen ekim ayında Abdullah Yasir Şahin getirilmişti.

MALİYE’DE YOĞUNLAŞTI

Benzer şekilde Hazine ve Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Berrin Dikmelik, Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü genel müdür yardımcıları Murat Uğurlu, Ali Karatürk, Abdulkadir Bahadır Yıldız, Muhasebat Genel Müdürlüğü genel müdür yardımcıları Zeki Balta, Arif Yıldırım, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Edip Yılmaz, Mülga Sigortacılık Genel Müdürlüğü genel müdür yardımcıları Gökhan Karasu, Murat Kayacı, Personel Genel Müdürlüğü genel müdür yardımcıları Hasan Kaymak, Mehmet Bahattin Akçay, Mehmet Murat, Atilla Mehmet Yardımcı ve Halit Tutak, Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Müfit Arberk de görevlerinden alındı.