Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu 10 ildeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören 202 bin 817 öğrencinin talepleri doğrultusunda başka illere nakillerinin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakan Özer: 10 ilden 202 bin 817 öğrencinin nakil işlemi gerçekleştirildi
Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu 10 ilde öğrenim gören öğrencilere ilişkin açıklama yaptı.

Özer, açıklamasında, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören 202 bin 817 öğrencinin başka illere nakil işlemlerinin gerçekleştiğini duyurdu.

Özer’in açıklamasına göre, en fazla nakil yapılan iller şöyle:

“Ankara, 27 bin 679 öğrenciyle nakil yapılan ilk beş il sıralamasında öğrencilerin en fazla nakil yaptıkları il oldu. Antalya 18 bin 922, Mersin 18 bin 878, İstanbul 15 bin 19, Konya ise 11 bin 366 öğrenci ile en fazla nakil yapılan iller oldu.”

Özer, 167 öğrencinin de bakanlığa bağlı yurt dışındaki okullara nakil yaptırdığını söyledi.

DEVAMSIZLIKTAN MUAF

Deprem bölgesinde eğitim alan öğrencilerin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde devam mecburiyeti bulunmadığını hatırlatan Bakan Özer, bu karara nakil aldıran depremzede öğrencilerin de dahil edildiğini belirtip, "Böylece depremden etkilenen tüm öğrencilerimiz, aldığımız karar doğrultusunda devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf olacak" açıklamasında bulundu.

Bakanlığın, deprem nedeniyle mağdur öğrencilere kitap desteği verdiğini kaydeden Özer, "Tüm sınıf seviyelerindeki öğrencilerimiz için ders kitaplarıyla yardımcı kaynakları yeniden bastık ve bu öğrencilerimizin kırtasiye malzemeleri dahil ihtiyaç duyduğu her türlü eğitim materyalini ulaştırıyoruz" dedi.

Özer'in, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise şöyle:

(DHA)