Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren 41 işçinin çocuklarının eğitim masraflarının bakanlık tarafından karşılanacağını bildirdi. Özer, "O yavrularımızın tüm eğitim masraflarını biz karşılayacağız. Burslar vereceğiz, tüm okul, kırtasiye masraflarını biz karşılayarak onları yalnız bırakmayacağız” dedi.

Bakan Özer: 41 şehidimizin çocuklarının eğitim masraflarını biz karşılayacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren 41 işçinin çocuklarının eğitim masraflarının bakanlık tarafından üstlenildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda düzenlenen "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi ve Ödül Töreni"ne katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, burada açıklamalarda bulundu.

14 Ekim'de Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren 41 işçiye Allah'tan rahmen, yaralılara acil şifalar dileyen Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu süreçte ilk andan itibaren tüm ekibimiz oradaydı. Yaraları sarmak için kalanların konaklama imkanlarına destek olmak için tüm okullarımızı, yurtlarımızı açtık ve sürekli sıcak yemek çıkarttık. Bakanlığımızdaki tüm rehber öğretmenler, psikolojik danışmanlar öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, okuldaki diğer öğrencilerimize de psikolojik olarak destek olmak için hemen sahaya gittiler” ifadelerini kullandı.

41 işçinin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanacağı bilgisini paylaşan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak 41 şehidimizin tüm evlatlarının eğitimlerini bugün itibarıyla üstlenmiş bulunuyoruz. O yavrularımızın tüm eğitim masraflarını Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz karşılayacağız. Burslar vereceğiz, tüm okul, kırtasiye masraflarını biz karşılayarak, onları yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.