850 bin dersliğin 434'ünde Covid-19 nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini bildiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda ilk dönem olduğu gibi ikinci dönemi de yüz yüze eğitime devam edeceklerini kaydetti.

Bakan Özer: Bu dönemi yüz yüze eğitimle bitireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda ilk dönem olduğu gibi ikinci dönemi de yüz yüze eğitime devam edeceklerini söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Bakan Özer, Vali Tuncay Sonel'i makamında ziyaret etti. Valilik makamı önünde şeref defterini imzalayan Özer, yaptığı açıklamada, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitime kararlılıkla devam ettiklerini kaydetti.

'434 DERSLİKTE YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ'

Özer, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda okullarda tüm önlemleri alarak bu dönemi yüz yüze eğitimle bitireceklerini belirterek, "Bugün itibarıyla 850 bin dersliğin sadece 434'ünde bir vaka ya da yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdik" bilgisini paylaştı.

Şu anda eğitim sisteminde bulunan dersliklerin toplam sayısının binde birinin çok altında sınıfta Omicron varyantı nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini aktaran Özer, "İnşallah Sağlık Bakanlığının önerilerine harfiyen riayet ederek tüm okullarımızda nasıl birinci dönemde 5 ay hiçbir kesintiye uğramadan eğitime devam ettiysek bu dönemi de yüz yüze eğitime kararlılıkla uyarak nihayetlendireceğiz" ifadesini kullandı.