Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı açıklamada, "Tüm Türkiye'de okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Özer duyurdu: Türkiye'de okullar 1 hafta tatil edildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil edildiğini bildirdi.

Özer, Malatya Doğanşehir'de depremden etkilenen yerlerde incelemede bulundu, yurttaşlara "geçmiş olsun" dileğini iletti.

Mahmut Özer, burada yaptığı açıklamada, "Sabahleyin Kültür ve Turizm Bakanımız ile Malatya'ya intikal etmiştik. Malatya'da 10 ilimizin 6 tanesinin bir hafta tatil olması, diğer 4 ilde de iki hafta tatil olmasıyla ilgili açıklama yapmıştık" hatırlatmasında bulundu.

Özer, açıklamasında şunları söyledi: "Şu anda Türkiye'dek iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha sürdürülebilir olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki iller değil, çervesindeki illerinde sükûnetli bir şekilde süreçleri yönetebilmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz."

Mahmut Özer, şunları ifade etti: "Böylece millet olarak hem süreçleri daha rahat bir şekilde yürütmek hem de özellikle bu 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak anlamında da bu kararı almış bulunuyoruz. Bu kararı alırken tüm illerimizdeki özellikle 10 ilimizdeki okullarımızın tamamını vatandaşlarımızın hizmeti için açık olacak. Konaklama, yemek ikramıyla ilgili her türlü hizmet okullarımızda, öğretmenevlerimizde vatandaşlarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek."