Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebine, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" yanıtını verdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na gelen Kılıçdaroğlu, içeri alınmadı. Bakanlığın önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bir kişinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme Saray'ın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim görevimdir" dedi.

Bakan Özer görüşme talebini reddetti, Kılıçdaroğlu MEB'e alınmadı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebine olumsuz yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanlığı önüne giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'na alınmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına kilit vurulması dikkati çekerken Kılıçdaroğlu, "Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler" dedi.

Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" ifadelerini kullandı.

AA'ya konuşan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitime dair tüm paydaşlarıyla sürekli görüşme halinde olduğunu ve 1-3 Aralık'ta her kesimi kuşatan çok büyük katılımlı 20. Milli Eğitim Şurası'nı düzenlediklerini belirtti.

TBMM Eğitim Komisyonu üyelerinin tamamını Şura'ya davet ettiklerini hatırlatan Özer, şunları kaydetti:

"CHP davetimize icabet etmedi. 1 Ekim'de Meclisimiz açıldıktan hemen sonra 14 Ekim'de yine Meclisimizin Eğitim Komisyonunun tüm üyelerini Bakanlığımıza davet ettik. Davetimize icabet etmeyen tek parti yine CHP oldu. Dolayısıyla Bakanlığımızın kapıları herkese, her kesime her zaman açıktır. Ancak kamuoyunu yanlış yönlendirerek, maksadını aşan emrivaki bir şekilde yapılacak herhangi bir görüşme talebini de karşılamamız beklenmesin."

KILIÇDAROĞLU, MEB'E ALINMADI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'na geldi.

Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan içeri alınmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına kilit vurulması dikkati çekti.

Bakanlığın önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bir haksızlık, bir hukuksuzluk varsa, bir kişinin hakkı gasbediliyorsa ve bu gasbedilme sarayın talimatıyla yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim en doğal ve en iyi insani görevimdir. Nerede kul hakkı yeniyorsa, nerede torpil oluyorsa, nerede adam kayırmacılık oluyorsa, buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Herkesin böyle bilmesini isterim" dedi.

Dün bir feryadı dile getirdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, KPSS'de, 80, 90, 95 puan alanların sözlü sınavlarda ve mülakatlarda elendiğini duyduğunu aktardı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Onlarla konuştum, yazıktır, günahtır. Bu ülkeye bu memlekete yazıktır, günahtır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır, günahtır. Daha düne kadar mülakatlarda 'artı 3, eksi 3 aralığında puan verilecektir' şeklindeki uygulama neden terkedildi? Kimin talimatıyla terk edildi? TÜGVA'dan TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı? Büyük haksızlık var. Evlatlarımıza haksızlık var. Bir anne babanın, evladını üniversiteye nasıl hazırladığını, sınavlara nasıl hazırladığını bilmeyeniniz var mı? Bütün anne babalara sesleniyorum. Bütün anne babalar adına konuşuyorum. Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum. Haksızlık var, hukuksuzluk var. Bir feryat var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştaya gittiler, davaları açtılar. Danıştay, mülakatlarda yapılan haksızlığı tescilledi. Verdiği kararda diyor ki, 'Verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır'. Hayatın olağan akışına aykırı bir puanlama yaparsanız, şu gördüğünüz binada oturanlar, yani Milli Eğitim Bakanlığında oturanlar, ki dürüst bürokratları ayırıyorum, oturanların yatacak yeri yoktur. Siz adaleti sağlamak zorundasınız."

Öğretmen alırken haksızlık yapılamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Böyle bir tabloya asla ve asla izin vermeyeceğiz. Haksızlığa uğradığına inanan bütün arkadaşlara her türlü hukuki desteği vereceğiz. Onlarla beraber olacağız" diye konuştu.

Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağının herkesçe görüleceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Dürüst bürokratlar başımın üstüne. Onlara daha önce de söyledim, 'Haksızlıkların altına imza atmayın, mesafeli durun' diye söyledim. Bunu her yerde, her ortamda söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmak da benim namus borcumdur, boynumun borcudur" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Siz gelmeden önce Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. 'Kapılarımız herkese açık fakat emrivaki görüşme taleplerine yanıt vermemiz mümkün değil' ifadeleri kullanıldı. Değerlendirmeniz ne olur?" sorusu üzerine, "Saray'ın talimatıyla iş yapanları ben muhatap almam. Benim muhatabım, benim hedefim, Saray'da oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır. Asıl hedefim o" yanıtını verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, "Danıştay'ın böyle bir kararı yok" açıklaması da hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Az önce Danıştay kararlarından söz ettim. Hayatın olağan akışına aykırı olan bu mülakatların iptal edilmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

YANDAŞ MEDYA GÖRMEDİ!

MEB'in kapısına kilit vurularak Kılıçdaroğlu'nun içeri alınmadığı anları yandaş medya görmedi.

CNN Türk, TRT Haber ve A Haber, Kılıçdaroğlu'nun MEB'e alınmadığı görüntüleri ekrana getirmeyerek haber akışına devam etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MEB'den içeri alınmamasının ardından Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı.

"MEB’e gittim, bakan demir kapılar arkasında gizlendi" diyen Kılıçdaroğlu, "Beklediğimiz sonuç elbette. Ne diyecek? “Bakanlığı torpile peşkeş çekmedim” mi diyecek? Diyemez. Ancak kaçar. Torpil her yere sirayet etmiş durumda. Tüm devlet kurumları kanserin son safhasında" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bakmayın siz binaların koca koca oluşuna, içinde çalışan tek bir şey yok. Sarayın emirlerini uygulayan zalimler; acı içinde kıvranan dürüst bürokratlar. O dürüst bürokratlar için de dayanıyorum o kapılara. Sabretsinler, az kaldı."

"Ayrıca buradan seslenmek istiyorum zalimlere" diyen Kılıçdaroğlu, "Sizleri bağışlamak haksızlık yapılanlara cefadır. Tügva’cıları yerleştirmek için, Türkiye’nin en parlak zihinlerini ekmeksiz bıraktınız. O zincirler sizi koruyamayacak, az kaldı. Hangi kurum çürüdüyse tanışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün randevu talebine yanıt verilmediğini belirterek Milli Eğitim Bakanlığı'na gideceğini duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu, KPSS'den yüksek puanlar aldığı halde mülakat yüzünden ataması yapılmayan yurttaşlarla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep ettiğini ancak hâlâ yanıt gelmediğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "KPSS’deki mülakat rezilliğini konuşmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep ettim, hala ses yok. Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, "Bu milletin çocuklarının hakları mülakatlarda gasp edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan randevu talebime hala dönülmedi. @tcmeb yarın saat 13.00'te görüşmek üzere…" demişti.