Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “ÖMK’nin yarattığı tahribat ve itirazları” görüşmek için randevu talep eden 15 eğitim sendikasının talebini reddetti. Sendikalar, taleplerinin reddedilmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne dilekçe verdi.

Bakan Özer randevu talebini reddetti, eğitim sendikaları AYM'ye dilekçe verdi

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile beraber getirilen kariyer basamakları sistemine karşı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep eden 15 eğitim sendikasının isteği reddedildi. Sendikalar, taleplerinin reddedildiğini Anayasa Mahkemesi’ne bildirdi.

ANKA'da yer alan habere göre, Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, sendikanın genel merkezinde bugün basın toplantısı düzenledi. Kurul, ÖMK’nın geri çekilmesi ve yeni bir meslek kanunu hazırlanması için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den 15 eğitim sendikası olarak randevu istediklerini, ancak taleplerine yanıt dahi verilmediğini söyledi.

Kurul, “Milli Eğitim Bakanı’nın eğitim emekçilerinin temsilcilerine randevu vermemesi, sadece bizlere yönelik değil, ÖMK ile ilgili eleştiri ve kaygıları olan yüz binlerce eğitim emekçisine de yönelik büyük bir saygısızlıktır” dedi.

"TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYACAK SONUÇLARA YOL AÇACAK"

Anayasa Mahkemesi'ne 32 sayfalık dilekçe verdiklerini ifade eden Kurul, "Dilekçede, kanun yapma tekniğine aykırı olarak hazırlanan yasanın, eğitim emekçilerinin özlük, ekonomik ve sosyal hiçbir sorununa çözüm üretmediği belirtilmiştir. Kamu yararına aykırı olan, telafisi mümkün olmayacak sonuçlara yol açacak ÖMK’nın, 19 Kasım’da yapılacak olan Kariyer Basamakları Sınavı dahil olmak üzere yürürlüğünün, iptal davası sonuçlanana dek durdurulması talep edilmiştir" diye konuştu.

“BİZLERİ DEĞİL, SİZLERİ KÜÇÜLTECEKTİR”

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ise “Eğitimde faaliyet gösteren 15 sendikanın görüşme talebini reddetmeniz, bizleri değil sizleri küçültecektir” dedi.

Özer’in Hatay’da atanamayan bir öğretmenin verdiği çiçeği almamasını anımsatan Özbay, “Sizin öğretmen görünce kulağınızı kaşımanıza gerek yok çünkü eğitim emekçisinin sesini zaten duymuyorsunuz. Gözünüzü kaçırmanıza gerek yok çünkü eğitim emekçisinin halini zaten görmüyorsunuz. Arkanızı dönüp gitmenize gerek yok çünkü öğretmenlere ne kadar üstten baktığınızı bilmeyen kalmadı” diye konuştu.