Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Uşak, İzmir, Denizli ve Bursa'da çıkan yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Pakdemirli duyurdu: 4 ildeki 6 orman yangını kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir, Uşak, Denizli ve Bursa'da çıkan 6 orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Pakdemirli, söndürme çalışmaları gün boyu devam eden orman yangınlarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli açıklamasında, "Uşak Banaz, Uşak Banaz - Hasanbey Köyü, İzmir Menderes - Görece, İzmir Bornova Sarnıç Köyü, Denizli Çal, Bursa Nilüfer Başköy yangınları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda kontrol altına alınmıştır, soğutma çalışmalarına başlanmıştır." ifadelerine yer verdi.

UŞAK BANAZ'DA 20 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Uşak’ın Banaz ilçesinde iki farklı noktada çıkan orman yangını yaklaşık 10 saatin ardından kontrol altına alındı. Havadan ve karadan müdahale eden ekipler, rüzgar sebebiyle yangını kontrol altına almakta güçlük çekti. Yaklaşık 20 hektar alanın zarar gördüğü alanın soğutma çalışmaları başlarken sabah saatlerine kadar süreceği belirtildi.

bakan-pakdemirli-duyurdu-4-ildeki-6-orman-yangini-kontrol-altina-alindi-763780-1.

MENDERES İLÇESİNDE BİR SİTE TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan ve genişleyen orman yangını nedeniyle bir site tedbir amaçlı boşaltıldı.

İlçede dün çıkan ve gece saatlerinde kontrol altına alınan yangına yakın konumda bulunan Çile Köyü mevkisindeki ormanlık alanda yangın başladı.

Yangın ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Çevredeki yurttaşaların da destek verdiği söndürme çalışmalarına 40 arazöz, 7 helikopter ve 2 uçakla başlandı.

Havanın kararmasıyla havadan müdahalenin durduğu yangın bölgesine çok sayıda arazöz ve yangın söndürme işçisi sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle Ahmetbeyli Mahallesi'nin güneyine doğru ilerlediği gözlenen yangın, yerleşim alanlarını da tehdit etmeye başladı.

Menderes Kaymakamlığı, bölgede bulunan bir sitenin tahliyesine karar verdi. Özdere Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahmut Çimen, AA muhabirine, bölgede bulunan 70 hanelik Koru Sitesinin tedbir amaçlı boşaltılmaya başlandığını söyledi.

Jandarma ekipleri, site içinde yaptıkları anonslarla yurttaşlardan evleri boşaltmasını istedi.

bakan-pakdemirli-duyurdu-4-ildeki-6-orman-yangini-kontrol-altina-alindi-763781-1.

BURSA'DAKİ YANGINDA 8 HEKTARLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ

Bursa’da bir çiftlikte başlayan ve Adalet Ormanı’na sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Tarım arazilerinin de zarar gördüğü yangında 8 hektarlık bir alan küle döndü.

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Kayapa ve Başköy Mahalleleri’ne yakın alanda bulunan bir çiftlikte çıkan yangın önce Adalet Ormanı’na sonra tarım arazilerine sıçradı. Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri yangına 10 arasöz, 5 dozer ve 50 ‘ye yakın personele müdahale etti. Çiftlikte 20 küçükbaşın öldüğü yangında 20 dönümlük zeytin ve ayçiçeği bulunan tarım arazileri de zarar gördü.

bakan-pakdemirli-duyurdu-4-ildeki-6-orman-yangini-kontrol-altina-alindi-763782-1.

Kaynak: AA, İHA