Antalya'nın Kaş ilçesinde, Üzümlü ve İslamlar mahallelerindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgardan dolayı hızla yayılan yangının bölgede bulunan yerleşim yerlerini tehdit etmesi üzerine kolluk kuvvetleri bölgede bulunanları tahliye etti. Yangın, akşam saatlerinde kontrol altına alındı

Bakan Pakdemirli, Kaş'taki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı

Antalya'nın Kaş ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale etti.

DHA'da yer alan habere göre, Kaş'a bağlı Üzümlü ve İslamlar mahalleri arasındaki Çetili mevkiindeki ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler hızla yayılırken, ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 4 arazözle ekipler müdahale etti.

kas-ta-orman-yangini-alevler-yerlesim-alanina-yaklasti-892334-1.

Rüzgarın zaman zaman yön değiştirmesi ve aşırı sıcak nedeniyle yangına müdahale güçlükle yapılabilirken, bölgeye havadan müdahale için de helikopter desteği gönderildi.

kas-ta-orman-yangini-alevler-yerlesim-alanina-yaklasti-892335-1.

Bölgeye yakın yerleşim yerlerinde oturanlar da kendi imkanlarıyla ekiplerin çalışmasına destek verdi.

KAŞ BELEDİYE BAŞKANI: 5 İLA 10 YAPININ ZARAR GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEYEBİLİRİZ

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, Çerçiler Mahallesi'ndeki yangının kontrol altına aldığını ama Üzümlü ve İslamlar mahallesindeki yangının devam ettiğini söyledi.

Alevlere havadan ve karadan yoğun müdahalenin sürdüğünü belirten Ulutaş, "Yangında, Üzümlü ve İslamlar bölgesindeki bazı yapılar zarar gördü. Şu ana kadar kesin olmamakla birlikte 5 ila 10 yapının zarar gördüğünü söyleyebiliriz. Yangınlarda can kaybı söz konusu değil. Üzümlü ve İslamlar mahallerindeki yangında yaklaşık 50 hektarlık alan zarar gördü" diye konuştu.

Muğla ve yakın ilçelerden de ekiplerin yangına müdahale etmek için geldiğini kaydeden Ulutaş, bir yandan yangını söndürmeye çalıştıklarını bir yandan da zarar tespit çalışması yaptıklarını bildirdi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bekir Pakdemirli, akşam saatlerinde yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Bugün Kaş'ta Üzümlü Köyü ve Demre Yolu mevkisinde aynı anda orman yangını çıktı. Yangının ilk etapta yerleşim yerine yaklaşmaması için müdahale ettik. Önce Kaş'a yakın olan yangını kontrol altına aldık. Az önce de diğer yangını kontrol altına almış olduk. Bu iki yangına toplam 10 helikopter, 50 arasöz 6 dozer ile 500’e yakın personelle müdahale ettik. Çok şükür iki yangını da şuan itibarıyla kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları sürüyor. Yoğun çabalarından dolayı arkadaşlarımı kutluyorum."