CHP'li Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a yönelik LGS'deki şaibe iddialarına dair soru önergesinde, "2021 LGS sorularının bir yayınevine ait kitapçık ile paralellik gösterdiği bilgileri doğru mudur?" dedi.

Bakan Selçuk'a soruldu: 2021 LGS sorularının bir yayınevine ait kitapçık ile paralellik gösterdiği doğru mu?

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a dün yapılan LGS'deki şaibe iddialarını sordu. Karabıyık, “2021 LGS sorularının bir yayınevine ait kitapçık ile paralellik gösterdiği bilgileri doğru mudur” sorusunun yanıtını istedi.

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Karabıyık, açıklamasında "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınav 06.06.2021 tarihinde tamamlanmıştır. 1 milyon 243 bin 801 öğrencinin katıldığı sınav ile ilgili bazı şaibeli konular basına yansımıştır. 2021 LGS sorularının bir yayınevine ait kitapçıkla paralellik gösterdiği iddiaları gündeme gelmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Karabıyık'ın, Bakan Selçuk'a sınavlara yönelik sorduğu sorular ise şöyle:

>> "2021 LGS sorularının bir yayınevine ait kitapçık ile paralellik gösterdiği bilgileri doğru mudur?

>> Hangi alanlarda kaç soru bu yayınevinin kitapçığı ile paralellik göstermektedir?

>> 2021 LGS soruları daha önce herhangi bir alanda yayımlanmış mıdır?

>> İptal edilmesi düşünülen soru var mıdır?

>> 2021 LGS ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?"

(ANKA)