Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, canlı yayında koronavirüs salgını sürecinde eğitimle ve bakanlığın çalışmaları ile ilgili soruları yanıtlıyor.

Bakan Selçuk: Bilim Kurulu devamını isterse 30 Nisan sonrası da uzaktan eğitim sürer

CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS için "zamanında yapılacak erteleme söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk, hızlı bir şekilde uzaktan eğitime geçildiğini, teknik ve içerikle ilgili hata ve sorunları gidermeye çalıştıklarını belirtti. Bakan Ziya Selçuk, uzaktan eğitim kararının 30 Nisan'a uzatıldığını, Bilim Kurulu tavsiye ederse 30 Nisan'dan sonra da bu şekilde devam edebileceklerini söyledi.

Selçuk, "30 Nisan'a kadar ara verildiğini söylemiştiniz. Sonrası için senaryolar nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Biz hep başından beri şunu söyledik. Bu küresel bir sorun. Çözümü de bilimsel metotlarla ortaya çıkabilir. Saat saat gün gün yayılım haritalarını inceleyerek karar verilmesini gerekli kılıyor. Hem dünyaya hem Bilim Kurulu'nun önerilerine bakalım. 30 Nisan kararı Bilim Kurulu'ndan mutabakatla çıktı. Problemimiz yok. Giderek ve öğrenerek, biz de öğreniyoruz. 30 Nisan sonrasında da diyelim ki Bilim Kurulu tavsiyesiyle okulları açtık. Diyelim ki açmadık. Biz bunun devamını yapabiliriz. Bütün mevzuat okullar açık gibi düzenlendiği için o altyapının da buna uygun yapılması gerekiyor. Onun altyapısını da hazırladık. Eylül ayı geçtiğimiz eylül aylarından nasıl değişik olacak. Cumartesi günü ders olacak mı? Bunların hepsi olabilecekmiş gibi davranarak bunların finansmanını, yüz yüze eğitim ihtiyacını hepsini yeniden organize ettik. Finansman sorunu yok."

8 VE 12. SINIFLARDA CANLI SINIF UYGULAMASI BAŞLIYOR

Bakan Selçuk, "Öğrenciler ve öğretmenler buluşabilecek mi?" sorusuna ise "Canlı sınıf uygulamamız var. Öğrencilerin öğretmenleri karşılarında gördüğü ve soru sordukları bir uygulama. Önümüzdeki hafta 8 ve 12'inci sınıflara açıyoruz. Herkese neden açamıyoruz? Teknik sebeplerden" ifadeleriyle yanıt verdi.

LGS'DE DURUM NEDİR?

Selçuk LGS'ye ilişkin, "Zamanında yapılacak. Erteleme söz konusu değil. Mecbur bir sebep oldu, ertelenme ihtiyacı doğdu. Ona bakarız ama şu anda ertelenme söz konusu değil 13 Mart'a kadar dersler işlendi. Yüz yüze işlenen tarihe kadar sorular sorulacak dendi. Ama Elazığ ve Malatya'daki çocuklarımız daha erken yüz yüze eğitimi bitti deprem yüzünden. Hafta başında hem YKS'de hangi konulardan soru çıkacak bunu paylaşacağız" ifadelerini kullandı.