Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "81 ilde yeniden uzaktan eğitime geçilmesi ihtimali var mı?" sorusuna, "Önümüzdeki hafta bu tür değerlendirme Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hayata geçecek" yanıtını verdi. Selçuk, 25 Nisan'da yapılacak bursluluk sınavı ve adaylık kaldırma sınavının ertelendiğini duyurdu.

Bakan Selçuk duyurdu: Bursluluk sınavı ve adaylık kaldırma sınavı ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 25 Nisan'da yapılacak bursluluk sınavı ve adaylık kaldırma sınavının ertelendiğini açıkladı.

Ziya Selçuk, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu.

"81 ilde yeniden uzaktan eğitime geçilmesi ihtimali var mı?" sorusuna Selçuk, " 2 Mart'tan itibaren yerinde karar dönemine geçilmişti. Valilikler tedbirlerini iller seviyesinde alıyor. 9 il hariç ortaokul ve liseler eğitim öğretimde bir kapanma söz konusu oldu. Yalova, Eskişehir gibi ilkokullarda da kapanma oldu. İller kendi durumunu dikkate alarak ona göre karar verme sürecini hayata geçiriyorlar. Önümüzdeki süreç elbette kabine toplantılarında sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında tümüyle değerlendiriliyor. Durum Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'yla değerlendiriliyor. Önümüzdeki hafta da bu tür değerlendirme Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hayata geçecek" yanıtını verdi.

Selçuk, "Öğretmenlerden ağırlıklı mesaj bu yönde, aşılama faaliyeti biraz frene basılmıştı. Diğer öğretmenlerin aşılanmasına ilişkin yeni durum söz konusu mu?" sorusuna, şu cevabı verdi:

"Dünyaya baktığımızda İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya gibi ülkelerde öğretmenlerin öncelikli olarak aşılanmadığını biliyoruz. Türkiye'ye baktığımızda Sağlık Bakanlığımızın yaptığı çalışmaların diğer ülkelerle karşılaşında oldukça başarılı olduğunu görüyoruz. Aşılanan insan sayısında görüyoruz bunu. Öğretmenlerle ilgili olarak ilk önce köy okullarından başlamak üzere, öğretmenlerimizin yaklaşık yüzde 10'u bunların içinden Covid geçirenler hariç olmak üzere aşılandı."

Selçuk, 25 Nisan'da yapılacak bursluluk sınavı ve adaylık kaldırma sınavının ertelendiğini açıkladı.

Selçuk, "25 Nisan'da 1 milyon civarında bursluluk sınavı var. Bunu erteliyoruz. Ne zamana ertelediğimizi şu anda söyleyemiyoruz. Salgının durumuna bakmak lazım. Geçen sene eylüle ertelemiştik. Öğretmenlerin adaylık kaldırma sınavı 25 Nisan'daydı. Bunu da erteliyoruz" diye konuştu.