Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, YKS sınavı müfredatına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre adaylar 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar

Bakan Selçuk’tan YKS müfredatı açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) müfredatına ilişkin bir açıklama yaptı.

Selçuk, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nın koordineli bir şekilde önlem aldığını söyleyerek, 12. sınıf öğrencilerinin; 9., 10., 11.sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklarını bildirdi.

Selçuk’un açıklaması şu şekilde:

“YKS'ye hazırlanan öğrencilerimiz de rahat olsunlar. YÖK ve ÖSYM Başkanlığımız ile koordineli bir şekilde tüm önlemleri alıyoruz. Buna göre 12. sınıf öğrencilerimiz; 9., 10., 11.sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf derslerinin sadece birinci döneminden sorumlu olacaklar.”

Öte yandan Selçuk’un açıklamalarına ek olarak MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı da ÖSYM Başkanlığı’na soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi.

MEB'in güncellemesine göre 25-26 Temmuz'daki YKS'de 9, 10 ve 11. sınıf müfredatının yanı sıra 12. sınıfın birinci döneminden sorular sorulacak.