‘Bakan Soylu vurgundan pay aldı’ iddiası

Haber Merkezi

Organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Thodex vurgunundan haberi olduğunu iddia ederek, “Mahalle arasındaki kavgalarda bile 10 kişi tutuklanıyor. Adam 2 milyar dolarla kaçmış, göstermelik birkaç tutuklama yaptınız. Senin oğlunun, benim televizyonlara çıkardığım yeğenin vasıtasıyla, şahısla irtibat kurup paranın kaç lirasını aldınız, onu da anlatacağım” dedi.

Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun vurgundan haberi olduğunu iddia ederek, şu tweetleri paylaştı:

1- “…Thodex soyguncusu Özer’e bir günde İnterpol kararı çıkardık ancak Arnavut polisi elinden kaçırmış hikayesini millete yutturdun. Ama ben doğrusunu herkese anlatacağım.

2- …Adam 2 milyar dolarla kaçmış, göstermelik tutuklama yaptınız. Senin oğlunun, yeğenin vasıtasıyla, şahısla irtibat kurup paranın kaç lirasını aldınız, onu da anlatacağım”

3- …Sülüman, sana olan kızgınlığım senin hırsız olmandan dolayı değil. Zaten her yer hırsız dolu. Senin devletin namusunu lekelemenden dolayı.

4- Akraban Sadık Soylu özel yerlerde beklettiği nakit paralarını yatla Yunanistan’a kaçırmak için planlar yapıyor ya, ondan da haberim var. Gerçi hangi polise şikayet edeceğim?

Siyaset ve mafya arasındaki kirli ilişkilere dair tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’ten ilginç bir çıkış geldi. Çiçek, “Ortalıkta siyasetçilerin araçlarına çantalar dolusu para konulduğu iddiaları var. Bunu görmezden gelebilir misiniz?” ifadelerini kullandı.