Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Beyrut'taki patlamayı "Kanal İstanbul'un Türkiye için stratejik güvenlik meselesi olduğu" şeklinde yorumladı.

Bakan Varank, Beyrut'taki patlamayı Kanal İstanbul'a bağladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Beyrut'ta yüz kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına neden olan patlamayı yorumladı.

Varank, amonyum nitrat taşıyan geminin 6 yıl önce İstanbul Boğazı'ndan geçtiğini söyleyerek faciayı Kanal İstanbul'un gerekliliğine bağladı.

Varank, yaptığı açıklamada, "Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut’a giderken İstanbul Boğazı’ndan geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Kanal İstanbul basit bir konu değil, Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesidir" dedi.

Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamada 6 yıldır bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat infilak etmiş, kentte 2 hafta OHAL ilan edilmişti. Patlama sonrası Beyrut'ta 4 binden fazla yaralı olduğu ve 100 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.