TÜİK’in açıkladığı büyüme verilerinin doğru olduğunu savunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bunu kabullenemeyenler ülkemizin en köklü kurumlarından olan TÜİK’e hadsizce saldırmaya başladılar. Böyle bir büyüme olabilir miymiş… Türkiye büyüyor, muhalefet görmek istemese de büyüme rakamlarımız bunu ispat ediyor” dedi.

Bakan Varank: Böyle bir büyüme olabilir miymiş, TÜİK’e güvenmiyorlarmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mardin’de DİKA Rekabet İkliminin Geliştirilmesi Finansman Desteği Tanıtım Programı'nda konuştu.

Muhalefetin, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) büyüme verilerine ilişkin yaptığı eleştirilere yanıt veren Varank, rakamların gerçek olduğunu savunarak, “Muhalefet zihniyete, üretimde, büyümede, ihracatta yaptığımız atılımları eleştirmeden önce buralardaki gelişmelere bir göz atmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Varank, “19 yılda Türkiye'de hiç fabrika açılmadı diyenleri OSB'lere davet ediyoruz ama tenezzül edip gelmiyorlar. Türkiye büyüyor, muhalefet görmek istemese de büyüme rakamlarımız bunu ispat ediyor” ifadelerini kullanarak, Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında en fazla büyüyen ikinci ülke olduğunu öne sürdü.

Alt bileşenlere bakıldığında da “imalat sanayisinin yüzde 43,4'lük bir büyümeyle ekonominin itici gücü olduğunu” iddia eden Varank, sözlerine şöyle devam etti:

“BİRLEŞİK KRALLIK’IN BÜYÜME RAKAMLARINI GÖRDÜLER Mİ?”

“Bunu kabullenemeyenler ülkemizin en köklü kurumlarından olan TÜİK’e hadsizce saldırmaya başladılar. Böyle bir büyüme olabilir miymiş? TÜİK'e güvenmiyorlarmış. Bu insanlar acaba Avrupa Birliği ülkelerinin ya da Birleşik Krallık’ın büyüme rakamlarını gördüler mi? TÜİK'e karşı ön yargılarını oralardaki istatistik kurumları için de taşıyorlar mı? Siyaseten onların hoşuna gitmeyen rakam açıklandığında ilgili kurumu eleştirmeye başlıyorlar. Bu zihniyete baksanız AK Parti döneminde Türkiye'de tek bir fabrika bile açılmadığını iddia ediyorlar. 19 yılda Türkiye'de hiç fabrika açılmadı diyenleri OSB'lere davet ediyoruz ama tenezzül edip gelmiyorlar. Türkiye büyüyor, muhalefet görmek istemese de büyüme rakamlarımız bunu ispat ediyor. Şehirlerimizdeki OSB'lere gitseler, yeni yatırımların nasıl devreye alındığını görseler, fabrikaları bir ziyaret etseler çarkların nasıl umutla döndüğüne şahit olabilecekler ama biz bu zihniyete alıştık. Bu yüzden onların ne dediğine çok da bakmadan işimize odaklanıyoruz.”